Illegális bevándorlás

48 határsértőt kaptak el egy nap alatt Csongrád-Csanádban

48 határsértőt kaptak el egy nap alatt Csongrád-Csanádban

2020. november 22., vasárnap
48 határsértőt kaptak el egy nap alatt Csongrád-Csanádban

A járőrök november 21-én 0 óra és 24 óra között hat esetben összesen 43 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kübekháza és Óföldeák közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, algériai, palesztin, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Szegedi Osztályának jelzése alapján a járőrökaz 55-ös főút 27-es kilométerszelvényében november 21-én 7 óra 20 perckor ellenőriztek egy osztrák honosságú, szír állampolgár által vezetett kisteherautót. Az ellenőrzés során a gépjármű rakterében öt, magát szír állampolgárnak valló férfit találtak.

Az illegális migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök őket, valamint a sofőrt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították. A szír sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A határsértőket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.