48 határsértőt kaptak el egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 48 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a tegnapi nap folyamán Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök november 21-én 0 óra és 24 óra között hat esetben összesen 43 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kübekháza és Óföldeák közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, algériai, palesztin, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Szegedi Osztályának jelzése alapján a járőrök az 55-ös főút 27-es kilométerszelvényében november 21-én 7 óra 20 perckor ellenőriztek egy osztrák honosságú, szír állampolgár által vezetett kisteherautót. Az ellenőrzés során a gépjármű rakterében öt, magát szír állampolgárnak valló férfit találtak.

Az illegális migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök őket, valamint a sofőrt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították. A szír sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A határsértőket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Az Alkotmánybíróságon bukhat el Márki-Zay terve

Következő sztori

Körbálák kaptak lángra Szentesen