Egészség

Új szabályokat hozott a kormány a koronavírus elleni védekezésről

Új szabályokat hozott a kormány a koronavírus elleni védekezésről

2020. október 23., péntek
Új szabályokat hozott a kormány a koronavírus elleni védekezésről

Az új rendelkezések értelmében a sporteseményeken mindenkinek maszkot kell hordania. Az előírás nem vonatkozik a sportolókra, az edzőkre, a bírókra és a segítőkre, nekik tehát nem kell orrot és szájat folyamatosan eltakaró maszkban lenniük. Ellenben orvosi, textil vagy más védőeszközt kell viselniük azoknak, akik szabadtéri gyűléseken, tüntetéseken vesznek részt. Kivétel itt is van: a felszólalók addig levehetik a maszkot, amíg a beszédüket megtartják. A hatévesnél fiatalabb gyerekeknek ezután sem kell védőeszköz.

Azt a személyt, aki a maszkot a sportrendezvény szervezőjének felszólítása ellenére sem viseli, a lelátóról el kell küldeni. Azért, hogy a szabályszegő távozzon, a rendezők felelnek. Hasonló a helyzet a gyűléseknél, a tüntetéseknél is: ekkor is a rendezőké a felelősség, hogy mindenki felvegye a maszkot, ennek hiányában elhagyja a helyszínt.

Az új szabályok a kihirdetést követő napon, vagyis pénteken lépnek hatályba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.