Közélet

Tiszavirágzás a bábszínházban

Tiszavirágzás a bábszínházban

2020. október 9., péntek
Tiszavirágzás a bábszínházban

Október 11-én, vasárnap a Tiszavirág című bábelőadással indul az újrakezdés a Kövér Béla Bábszínházban. Kiss Ágnes igazgatónő, Schneider Jankó művészeti vezető és Mészáros Ágoston évadnyitó sajtótájékoztatón beszélt a készülő darabról, valamint a vírusjárvány miatt hozott biztonsági előírásokról.

A mindenki számára furcsa helyzet a babszínház vezetőit is változtatásra kényszerítette, a hét közbeni előadásokról - ahol is iskolás, óvodás csoportokat fogadtak bérletrendszerben - átálltak a hétvégi előadásokra.

A Tiszavirág című darabot Tombácz János szatymazi pásztorember meséje alapján Veszits Andrea és Kiss Ágnes írta. A zenei aláfestést Mészáros Ágoston biztosítja.

„Régen a Tisza is csak olyan folyó volt, mint sok más. Hömpölygött a medrében, táplálta a földeket és néha kiöntött. De aztán egy szép napon kivirágzott. Más folyók nem virágzanak. Csak a Tisza virágzik tiszavirágot. S hogy miért, erről szól ez a mese.”

Az előadások kellő biztonságát a szeparált ültetés is biztosítja, melyet a színház dolgozói nagyon ötletes módon oldottak meg.

Akik szeretnének jobban ráhangolódni a darabra azokat szombaton 11 órakor a Dugonics téren egy nagy közös színezés várja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.