Tápai: Joób elismerte, hogy nem járt neki pénz

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint arról lapunk is beszámolt, Joób Márton lemondott tanácsnoki tisztségéről és felügyelőbizottsági tagságáról. A szegedi Fidesz alelnöke szerint Joób azáltal, hogy felajánlotta kéthavi jövedelmét, elismerte, hogy nem járt neki pénz.

Tápai Péter lapunk megkeresésére elmondta, várható volt, hogy Joób Márton nem tudja megtartani tisztségeit, ugyanis nem látta el feladatait.

Hozzátette, a képviselői tisztségéről nem kell lemondania, ugyanis a törvény szerint, ha egy évig nem jár be dolgozni, akkor sem menthető fel. – Ha felmentik, akkor ismét lehet tanácsnok. Mivel még nem volt jogerős ítélet, így nem gondolom, hogy a képviselői tisztségéről le kellene mondania – fogalmazott a szegedi Fidesz alelnöke.

Kiemelte, Joób azáltal, hogy felajánlotta kéthavi jövedelmét, elismerte, hogy nem járt neki pénz, tehát munka nélkül kapott juttatást.

Tápai úgy véli, miután a Fidesz rendkívüli közgyűlésre tett javaslatot a Joób-ügy kapcsán, a baloldali képviselőtársai beszélhették rá a képviselőt a lemondásra.

Előző sztori

Nehéz a helyzet, de le akarják játszani a kézilabda-bajnokságot

Következő sztori

A második hullám felfutó szakaszában vagyunk

Legutóbbi hasonló cikkek