Egészség

Szomorú rekord Csongrád-Csanádban: 276 új fertőzöttet szűrtek ki egy nap alatt

Szomorú rekord Csongrád-Csanádban: 276 új fertőzöttet szűrtek ki egy nap alatt

2020. október 30., péntek
Szomorú rekord Csongrád-Csanádban: 276 új fertőzöttet szűrtek ki egy nap alatt

Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1699 főre emelkedett, 17 953-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 51 761 fő. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 34%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 3753 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 267-en vannak lélegeztetőgépen.

Jövő héttől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok.Jelenleg kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is.

November 2-tól, hétfőtől pedigmár a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban és emelkedett a hatósági házi karantént megszegőkre kiszabható bírság összege is. A vendéglátóhelyeket és a szórakozóhelyeket 23 óra utánbe kell zárni.

Az Operatív Törzs jelenleg 86 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet, az iskolákban pedig zajlik afertőtlenítő nagytakarításaz őszi szünet alatt.

A vírus terjedésének gyorsulásával, egyre több mintavételt kell elvégeznie a mentőknek is. Az Országos Mentőszolgálat a Belügyminisztérium közreműködésével napokon belül még 200 mintavételi egységet állít be országszerte. Az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a BM biztosítja. A mintavevőket az Országos Mentőszolgálat képezi ki.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (19562) és Pest megyében (8985) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (4517), Győr-Moson-Sopron (4362), Szabolcs-Szatmár-Bereg (3737) és Hajdú-Bihar megye (3434).Csongrád-Csanádban kétszázhetvenhattal 3228-ra emelkedett a fertőzöttek száma.A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (717).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.