Mobil helyett ócskaságokat kapott két vevő, a szegedi zsaruk elkapták a csalót

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a bácsalmási férfival szemben, aki mobiltelefonok helyett értéktelen tárgyakat küldött a sértetteknek. Csalás miatt kell felelnie - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A nyomozás során beszerzett információk alapján a szegedi vevő 2019. július 1-én, interneten figyelt fel egy mobiltelefont kínáló apróhirdetésre. Ezután megállapodott a gyanúsítottal a műszaki cikk megvételéről. A feljelentő az egyezségnek megfelelően megkapta a csomagot, azonban amikor kibontotta azt, csak értéktelen kerékpár-alkatrészeket talált a dobozban. A feltételezett elkövetőtől 2019. július 4-én szintén vásároltak egy mobiltelefont. A vevő ezúttal is csak haszontalan dolgokat kapott.

A sértettek bejelentést tettek a rendőrségen. A nyomozók haladéktalanul intézkedtek a kézbesítőnek átadott készpénz lefoglalására, majd a 25 éves feltételezett elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Szegedi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.

Előző sztori

Továbbra is aktív a balkáni migrációs útvonal

Következő sztori

Busszal karambolozott egy autó Szegeden