Közélet

Tovább tartanak nyitva a szegedi temetők

Tovább tartanak nyitva a szegedi temetők

2020. október 29., csütörtök
Tovább tartanak nyitva a szegedi temetők

A meghosszabított nyitvatartás mellett megerősített rendészeti szolgálat is biztosítja a nyugodt emlékezést a szegedi temetőkben, ahol a rendőrök és a polgárőrök közösen járőröznek.

A szegedi temetők egységesen reggel 7 és este 8 óra között lesznek nyitva november 6-ig. A Szegedi Temetkezési Vállalat külön felhívja a megemlékezők figyelmét, hogy temetői látogatások alkalmával érdemes ellenőrizni a sírhelyek rendelkezési jogának érvényességét, amelyet a köztemetők ügyfélszolgálati irodájában lehet meghosszabbítani. Ügyintézőik 8:00-18:00 között állnak a hozzátartozók rendelkezésére.

A Belvárosi temetőben a szokásosnál jóval erősebb gyalogosforgalom miatt október 30. és november 2. közötti időszakban a gépjárműforgalmat egyirányúsítják: a Fonógyári út felől lehet majd behajtani és a Bajai út felé lehet elhagyni a temetőt gépkocsival.

A tömegközlekedést érintő módosításokról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Megemlékezések a temetőben

Belvárosi köztemető szóróparcellájánál október 31-én 9:30-11:30 órakor „Kavicsüzenet” formájában emlékeznek, búcsúznak együtt. Lehetőséget biztosítanak 4-6 cm széles kavicsokra rövid üzenet felírására és a vizes szóróparcella egy kijelölt helyén történő végleges elhelyezésére.

Ökumenikus imádságos megemlékezés lesz november 1-jén 15 órától a Szegedi Belvárosi köztemető virágokkal díszített ravatalozó udvarán. Négy történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református, baptista) képviselői várják közös imára az emlékezőket, ahol a Szegedi Kürt Kvartett kamaraegyüttes közreműködik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.