Meg akarta ölni a barátját, két évre ítélték Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla jogerősen végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki azzal a kecskeméti férfivel szemben, aki haszonszerzés céljából meg akarta ölni ismerősét.

Az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék a terheltet két év, végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott a munkahelyének megszűnését követően rossz anyagi helyzetbe került, ezért úgy döntött, hogy megöli a vele baráti viszonyban álló sértettet, majd megszerzi a bankkártyáján lévő pénzt.

A vádlott egy ismerősének elmondta a tervét, és pénzért a segítségét kérte a holttest eltüntetéséhez. A férfi, miután az ajánlatot visszautasította, bejelentést tett a rendőrségen. Ezt követően a vádlott egy másik személlyel is felvette a kapcsolatot, akinek a tervezett emberölés részleteiről is beszámolt és arra kérte, hogy ötszázezer forint ellenében vegyen részt a sértett megölésében is. A találkozót követően a nyomozóhatóság a vádlottat elfogta.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség jelentett be fellebbezést a vádlott terhére hosszabb tartamú végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása érdekében, amit a másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartott.

A Szegedi Ítélőtábla mint másodfokú bíróság, osztva az ügyészség álláspontját mellőzte a szabadságvesztés végrehajtásának próbaidőre történő felfüggesztését, továbbá a vádlottat két évre a közügyektől is eltiltotta.

Előző sztori

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Cicciolina ellen

Következő sztori

Figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta