Másodszor nyert idegenben a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tavaly még az élvonalban szereplő Kaposvár ellen.

Jó iramban és kaposvári helyzetekkel indult a találkozó, ezek közül a legígéretesebb Szarka Ákos nevéhez fűződik, aki a 11. percben távolról vette célba a szegedi kaput, de Varga Bence bravúrral védett. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, de a kapuk nem forogtak veszélyben. A hazaiknál Balázs Zsolt volt nagyon aktív, míg szegedi oldalon Dobos Áront lehet kiemelni.

A második játékrészre sokkal harciasabb Szeged jött ki a pályára, amivel érezhetően nem tudott mit kezdeni a Kaposvár. Érett a vendégek gólja, de az utolsó passzoknál rendre hibáztak. A 60. percben megtört a jég, a remekül játszó Dobos Áron cselezett a 16-oson belül, visszagurított labdáját a remekül játszó Simon Ádám bombázta a léc alá. (0-1)

Lendületben maradtak a szegediek és nyomás alatt tudták tartani a hazai kaput, ami újabb gólt eredményezett. A 66. percben Jovanovics jobb oldali beadására Kóródi érkezett remek ütemben, és védhetetlenül lőtt a léc alá. (0-2)

Eldőlni látszott a mérkőzés, ugyan a Kaposvár ment előre, de ezt igencsak erőtlenül tették. A 79. percben Horváth Tibor játékvezető kért ápolást, majd le is kellett cserélni, Sipos Tamás állt be a helyére. Néhány másodperccel később Szarka Ákos finom emelését kellett kitornáznia bravúrral a léc alól Varga Bencének, aki meg is sérült az eset után, hozzá is érkezett az orvos.

A két hosszabb ápolási szünet életet lehelt a kaposvári támadásokba, míg a vendégek érthetetlenül megtorpantak. Az egyre veszélyesebb hazai támadások közül az egyiknél Szarka Ákost buktatták a büntetőterületen belül, a jogosan megítélt 11-est Balázs Zsolt nagy erővel, az irányt és a magasságot is eltaláló Varga Bence keze mellett a kapu jobb oldalába lőtte. (1-2)

Nem izgalommentesen, de megérdemelten nyert a Szeged-Csanád GA -másodszor ebben az idényben idegenben.

Dobos Barna, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője így értékelte a győzelmet:

Labdarúgó NB II, 13. forduló
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–SZEGED-CSANÁD GA 1–2 (0–0)
Kaposvár,
 Rákóczi Stadion, 500 néző. Vezette: Horváth Tibor (Bede Tamás, Bertalan Dávid)KAPOSVÁR: Pogacsics – Nagy J., Nagy T., Varjas Z., Vachtler – Szakály A., Gál M., Balázs Zs., Szabó B. (Földi B., 75.) – Szarka, Andrics (Erdei, 61.). Vezetőedző: Várhidi Péter
SZEGED-CSANÁD: Varga B. – Ódor,  Szilvási, Mohl – Jovanovic, Simon Á. (Gajdos, 61.) – Oláh G., Deák, Kóródi – Dobos Á., Varga Sz (Bitó, 90+2). Vezetőedző: Dobos Barna
Gólszerző: Balázs Zs. (90+2), ill. Simon Á. (60.), Kóródi (66.).

Folytatás szerdán a Magyar Kupában a III. Kerületi TVE otthonában, majd jövő pénteken a Szent Gellért Fórumban, a Pécs elleni bajnoki mérkőzésen.

(Fotók: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)

Előző sztori

Borús és ködös lesz október utolsó hete

Következő sztori

Több fejlesztés is zajlik Balástyán

Legutóbbi hasonló cikkek