Novemberi Szerencsenapok Extra
/

Karanténba került egy nyolcadikos osztály Csongrádon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem nőtt tovább a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szegedi szennyvízben, viszont Nagymágocson be kellett zárni az óvodát. Csongrádon, a Batsányi-gimnáziumban pedig egy nyolcadikos osztály került karanténba - írja körképében a Délmagyar.

Akár egymillió forintra is büntethetik azokat az üzleteket, amelyekben az ellenőrök már másodjára is azt tapasztalják, hogy maszk nélkül, vagy szabálytalan maszkviseléssel is beengedik a vásárlókat – írta Juhász László, Csongrád jegyzője. A hivatal a rendőrökkel közösen ellenőriz, de először még csak figyelmeztetnek, viszont aki többször is megszegi az előírásokat, annak ideiglenesen be is zárathatják az üzletét.

A Csongrádi Batsányi János Gimnáziumban pedig elrendelték a digitális oktatást a 8/F osztálynak.

Kiss Attila intézményvezető nyílt levélben írta meg, hogy az egyik diáknak lett pozitív a tesztje. Ő múlt pénteken volt utoljára iskolában és egy nappal később jelentkeztek a tünetei. A diákoknak október 12-ig kell önkéntes karanténban lenniük. Ha tüneteik lennének, a háziorvost kell hívniuk, de ha nincsenek, akkor nem tesztelik őket, október 13-án visszamehetnek az iskolába. A gimnáziumban tegnaptól, visszavonásig, mindenhol és mindenkinek maszkot kell hordania.

Mától két hétre bezárták a nagymágocsi óvodát és bölcsődét a koronavírus miatt

Szebellédi Endre István polgármester elmondta, hogy pár napja az intézmény munkatársai közül többen influenzás tünetekre panaszkodtak, így betegszabadságot vettek ki. Egyiküknél tegnap kiderült, hogy megfertőződött. A munkatársak azt mondták, hogy már jól vannak, az orrfolyás, fejfájás, hidegrázás egy-két napon belül megszűnt, egy dolgozó küzd még influenzaszerű tünetekkel. A szülőket arra kéri, hogy aki szeretne ebédet igényelni, az jelezze az óvoda és a bölcsőde Facebook-csoportjaiban.

Előző sztori

Simán jutott a 64 közé a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Szeles, változékony időnk lesz

Legutóbbi hasonló cikkek