Hárman raboltak ki egy fiatal nőt Csongrádon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során tett indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a férfit és két nőt, akik múlt hét csütörtökön raboltak ki egy fiatal nőt Csongrádon - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi és a két nő október 22-én este 10 óra körül akkor szólította meg a sértett, amikor az a biciklijéről leejtette a táskáját és annak tartalma kiborult a földre. Ekkor cigarettakérés és segítségnyújtás ürügyén a gyanúsítottak egyike elterelte a sértett figyelmét, míg a két társa elvette a fiatal nő mobiltelefonját. A sértett megpróbálta azt visszakérni, amelyre válaszul gyanúsítottak a táskáját is kirángatták a kezéből, hajánál fogva rángatták, a szemüvegét is leverve ököllel arcon ütötték, majd a helyszínről eltávoztak.

A gyanúsítottak a sértettnek a mobiltelefonja és egyéb értékei eltulajdonításával mintegy 66 000 forint kárt okoztak, amelyből a nyomozás során a rendőrök 63 000 forintot lefoglaltak.. A sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt mindhárom gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy mindannyian többszörösen büntetett előéletűek, valamint jelenleg is más büntetőeljárás folyik velük szemben.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Előző sztori

Legutóbb 86 migránst füleltek le Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Nem lassul a járvány, 69 új fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban