Sport

Hárman is visszatérhetnek a Szegedbe a Breszt ellen

Hárman is visszatérhetnek a Szegedbe a Breszt ellen

2020. október 22., csütörtök
Hárman is visszatérhetnek a Szegedbe a Breszt ellen

Múlt héten írtuk meg, hogy a MOL-Pick Szeged koronavírust elkapó kézilabdázói közül hárman, Bodó Richárd, Borut Mackovsek és Dean Bombac újra edzésbe állhatott. Mivel a keret továbbra is szűkös, ezért kulcskérdés volt, hogy mikor térhetnek vissza a pályára - erre csütörtökön délelőtt választ is kaptunk: mindhárman ott vannak az esti Meskov Breszt elleni meccskeretben. (A két csapat teljes keretét itt tudja megnézni.)

Persze kérdés, hogy a meccshiány és a hosszú kihagyás milyen nyomokat hagyott a játékosokban, ugyanakkor már a jelenlétük is lökést adhat a BL-csoportjában egyelőre pont nélkül álló csapatnak. A pandémia miatt az utóbbi 40 napban mindösszesen kétszer, a Kielce és a Porto ellen tudtak pályára lépni a szegediek, mindkétszer tartalékosan, fiatalokkal kiegészítve, de hősiesen helytállva kaptak ki.

- Kifejezetten nehéz tud lenni a Bajnokok Ligája, ha a csapat pont nélkül, utolsó helyen áll a csoportjában. A Breszt ellen is mindent megteszünk a pontszerzésért, ám sajnos most sem mi vagyunk az esélyesek. Az első hat hely valamelyikén kell végezni, továbbjutni, ez a lényeg, utána másik verseny kezdődik - összegzett az elmúlt két meccsen a csapatot hátán cipelő spanyol Joan Canellas.

A spanyol irányító-átlövő azt is elmondta, annak ellenére, hogy összesen 20 gólt szerzett a Kielce és Porto ellen, ha visszatérnek a csapattársai, akkor nem ez lesz az elvárás vele szemben - Nem hinném azonban, hogy Juan Carlos Pastor hosszú távon ezt várná el tőlem, amúgy sem vagyok olyan, aki első szándékból tüzel. Jelenleg viszont abból főzünk, amink van. Ami engem illet: megmutattam, mire vagyok képes, hogy számíthat rám a klub,

remélem, hamarosan meghosszabbítják a jövő nyáron lejáró szerződésemet, mert nagyon jól érzem magam Szegeden.

Habár azzal is tisztában vagyok, hogy harmincnégy évesen már nem én jelentem a jövőt - mondta.

A Meskov Breszt-MOL–Pick Szeged Bajnokok Ligája-mérkőzés 18 óra 45 perckor kezdődik, a találkozót a Sport 1 Televízió élőben közvetíti.

A Meskov Breszt eddig négy meccset játszott a Bajnokok Ligájában. Nagy meglepetést okozva nyert a PSG ellen, illetve legyőzte a Vardart, a Flensburgtól és a Portótól kikapott. A fehéroroszokat több egykori szegedi is erősíti. A szlovén Stas Skube két évig játszott Szegeden, tagja volt a legutóbbi bajnokcsapatnak, Vladimir Vranjes pedig 2014-ben EHF-kupát nyert a Pickkel, míg Sandro Obranovic egy évig kölcsönben játszott a Tisza-partján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.