Fel akarta gyújtani szerelmét a részeg férfi, kezdődik a büntetőpere Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Október 29-én, csütörtökön tartanak előkészítő ülést a Szegedi Törvényszéken annak a férfinek a büntetőperében, akit testi sértéssel vádolnak.

 

A vádirat szerint a férfi 2019 tavaszán ismerkedett meg a francia állampolgárságú nővel, majd egymásba szerettek. Együtt nem éltek, de gyakran tartózkodtak a vádlott édesapjának lakásában. Így történt ez 2020. január 19-re virradóra is, amikor a lakásba ittas állapotban visszatérő férfi hajnali 3 óra körüli időben a lámpát felkapcsolva a sértettet felébresztette, majd a szobában törni-zúzni kezdett és minden különösebb szóváltás nélkül egy recés pengéjű konyhai késsel rátámadt.

A sértett a védekezés során a kés pengéjére ráfogott, megpróbálva azt a vádlott kezéből kicsavarni. A dulakodás során a földre eső és ott fekvő sértett mellkasába a bakancsot viselő vádlott legalább egy alkalommal, közepes erővel belerúgott, a sértett négy bordáját is eltörve. A sérülés miatt a sértettnél közvetett életveszélyes sérülést eredményező és kórházi ellátását is igénylő lég- és vérmell alakult ki, ami négy hét alatt gyógyult meg. Mindezeken túlmenően a sértettnek a kezén vágott, valamint a fején kisebb hámsérülései is keletkeztek, amelyek külön-külön, illetve együttesen is nyolc napon belül gyógyultak.

A vádlott miután a sértettet megrugdosta, a konyhába ment, ahol egy üveg étolajat vett elő, majd azt a sértettre, a lakásban szintén jelen lévő édesapjára, valamint saját magára locsolta. Ezután elővett egy öngyújtót és azzal a felkiáltással, hogy „most mind a hárman meg fogunk halni” megpróbálta az olajjal meglocsolt tárgyakat, illetőleg ruházatot meggyújtani.

A vádlott öngyújtója azonban nem működött, valamint az étolaj önmagában szobahőmérsékleten begyulladásra, így sérülés okozására is alkalmatlan.

Előző sztori

Az öregeknek otthon több esélyük van a túlélésre, mint idősotthonokban

Következő sztori

Lopott csónakmotorokkal bukott le egy román sofőr Csanádpalotán

Legutóbbi hasonló cikkek