Krimi

Fel akarta gyújtani szerelmét a részeg férfi, kezdődik a büntetőpere Szegeden

Fel akarta gyújtani szerelmét a részeg férfi, kezdődik a büntetőpere Szegeden

2020. október 24., szombat
Fel akarta gyújtani szerelmét a részeg férfi, kezdődik a büntetőpere Szegeden

A vádirat szerint a férfi 2019 tavaszán ismerkedett meg a francia állampolgárságú nővel, majd egymásba szerettek. Együtt nem éltek, de gyakran tartózkodtak a vádlott édesapjának lakásában. Így történt ez 2020. január 19-re virradóra is, amikor a lakásba ittas állapotban visszatérő férfi hajnali 3 óra körüli időben a lámpát felkapcsolva a sértettet felébresztette, majd a szobában törni-zúzni kezdett és minden különösebb szóváltás nélkül egy recés pengéjű konyhai késsel rátámadt.

A sértett a védekezés során a kés pengéjére ráfogott, megpróbálva azt a vádlott kezéből kicsavarni. A dulakodás során a földre eső és ott fekvő sértett mellkasába a bakancsot viselő vádlott legalább egy alkalommal, közepes erővel belerúgott, a sértett négy bordáját is eltörve. A sérülés miatt a sértettnél közvetett életveszélyes sérülést eredményező és kórházi ellátását is igénylő lég- és vérmell alakult ki, ami négy hét alatt gyógyult meg. Mindezeken túlmenően a sértettnek a kezén vágott, valamint a fején kisebb hámsérülései is keletkeztek, amelyek külön-külön, illetve együttesen is nyolc napon belül gyógyultak.

A vádlott miután a sértettet megrugdosta, a konyhába ment, ahol egy üveg étolajat vett elő, majd azt a sértettre, a lakásban szintén jelen lévő édesapjára, valamint saját magára locsolta. Ezután elővett egy öngyújtót és azzal a felkiáltással, hogy „most mind a hárman meg fogunk halni” megpróbálta az olajjal meglocsolt tárgyakat, illetőleg ruházatot meggyújtani.

A vádlott öngyújtója azonban nem működött, valamint az étolaj önmagában szobahőmérsékleten begyulladásra, így sérülés okozására is alkalmatlan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.