Egészség

Egy hónap alatt több mint 1500 rendőri intézkedés történt

Egy hónap alatt több mint 1500 rendőri intézkedés történt

2020. október 21., szerda
Egy hónap alatt több mint 1500 rendőri intézkedés történt

– A koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápolt gyermekek száma 14, de szerencsére egyikük sem igényel intenzív ellátást vagy lélegeztetést – emelte ki. Beszámolt arról is, hogy a járvány kitörése óta csupán az elhunytak hat százalékának nem volt igazolt alapbetegsége. Hozzátette, az összhalálozási adatok nem magasabbak, mint az előző évtizedben.

Galgóczi Ágnes ismertette, jelenleg 64 óvodában és 31 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, 176 osztályban és 17 teljes iskolában pedig digitális tanrendre álltak át.

A szakember szólt arról is, hogy a következő időszakban várható az influenza megjelenése, amely utat nyithat a tüdőgyulladásnak is, de rendelkezésre áll a védőoltás ellene. – A vakcina biztonságos, és a háziorvosoknál kérhető a beadása, idén mindenkinek ingyenesen – hangsúlyozta.

Galgóczi Ágnes úgy fogalmazott: a tömegrendezvényeken nem biztosítható a szociális távolság betartása, ezért az ezeken való részvétel nem ajánlott. Az osztályvezető közölte, jelenleg az összes koronavírus-fertőzött 4,66 százaléka egészségügyi dolgozó.

– Az őszi szünet idején, ha az időjárás is lehetővé teszi, kifejezetten ajánlott, hogy a családok minél több időt töltsenek a szabadban, de a kirándulásokon csak egészséges személyek vegyenek részt és csak egészséges gyermekek látogassák meg a nagyszülőket – javasolta Galgóczi Ágnes.

Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert kifejtette: a jogszabály szeptember 21-ei hatálybalépése óta 566 emberrel szemben intézkedtek amiatt, hogy tömegközlekedési eszközön nem vagy nem megfelelően viselte a maszkot. Kereskedelmi üzletekben, közintézmények területén a védelmi intézkedések megszegése miatt 976 emberrel szemben intézkedtek.

Az alezredes azt is elmondta, hogy csütörtöktől a magyar-ukrán viszonylatban megnyitják a kétoldalú személyforgalom biztosítása érdekében a barabási közúti határátkelőhelyet, amely tervezetten 7 és 19 óra között lesz nyitva.

(MN, MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.