Sport

Egy félidőre volt elég a szegediek ereje

Egy félidőre volt elég a szegediek ereje

2020. október 22., csütörtök
Egy félidőre volt elég a szegediek ereje

Bodó Richárd, Borut Mackovsek és Dean Bombac koronavírus-fertőzés után visszatérhetett a MOL-Pick Szegedbe, de még így is foghíjas volt a vendégek kerete. A visszatérők bő egy hetet edzhettek csak a meccs előtt, így erőnlétben közel sem voltak ideális állapotban.

Mikler Roland két védésével és Rosta Miklós 3. percben szerzett góljával indult a találkozó. Az első perctől kezdve érezhető volt, hogy a szegediek a szigorú védekezésükre építették taktikájukat. Nehezen is jutott lehetőséghez a Breszt támadásban és ha mégis, akkor még ott volt Mikler Roland, aki többször is bravúrral hárított.

A félidő felénél a Pick jutott először kétgólos előnyhöz, azonban érezhetően elkezdett fogyni a levegője a visszatérőknek, amit kihasználtak a hazaiak és a 21. percben már ők vezettek. Felváltva estek a gólok, de a félidő utolsó találata Szegedé volt - Rosta Miklós ellen szabálytalankodtak, a megítélt hétméterest Mario Sostaric értékesítette, így az idei kiírásban először vezetett a szünetben a MOL-Pick Szeged. (11-12)

A második játékrész 6-1-es breszti rohammal kezdődött, a pontatlan játékot és figyelmetlenségeket megállítandó Juan Carlos Pastor időt kért. A nagy rohanást ugyan sikerült megállítani, de közelebb nem került a Pick az ellenfeléhez. Az egykori szegedi Stas Skube jól mozgatta a Bresztet, Ivan Pesic pedig remekelt a kapuban, a másik oldalon viszont egyre fogyott a levegő és ezzel együtt dekoncentráltá vált a játékuk.

A hajrára megnyugtató breszti előnnyel fordultak a csapatok és a hazaiak meg is nyugodtak, amit viszont kihasznált a Pick. Ha kevesebbet hibáznak, talán még a fordításra is maradt volna esélyük, így azonban csak az eredményen tudtak kozmetikázni. (26-24)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló
Meskov Breszt–MOL-Pick Szeged 26–24 (11–12)
Breszt, 1000 néző. Vezette: Nikolics, Sztojkovics.
Meskov Breszt: Pesic – Vajlupov 2/1, Panic 1, St. Skube 5, Sumak 3, Santalov 1, S. Razgor. Csere: Usik (kapus), Vranjes 2, Malus 7, Szelvaszjuk 1, Paczkowski 2, Jurinok 2. Vezetőedző: Raúl Alonso.
MOL-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 9/5, Canellas 4, Mackovsek, Rosta 2, Bodó 4, M. Stranovsky. Csere: Alilovic (kapus), Kecskés, Bombac 3, Tóth J., Källman 2, Zsitnyikov. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 1/1, ill. 5/5.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

A szegediek legközelebb jövő hét csütörtökön, 18 óra 45 perckor a Flensburg ellen játszanak hazai pályán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.