Egy félidőre volt elég a szegediek ereje

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A második félidőben kiütközött a meccs- és edzéshiány.

Bodó Richárd, Borut Mackovsek és Dean Bombac koronavírus-fertőzés után visszatérhetett a MOL-Pick Szegedbe, de még így is foghíjas volt a vendégek kerete. A visszatérők bő egy hetet edzhettek csak a meccs előtt, így erőnlétben közel sem voltak ideális állapotban.

Mikler Roland két védésével és Rosta Miklós 3. percben szerzett góljával indult a találkozó. Az első perctől kezdve érezhető volt, hogy a szegediek a szigorú védekezésükre építették taktikájukat. Nehezen is jutott lehetőséghez a Breszt támadásban és ha mégis, akkor még ott volt Mikler Roland, aki többször is bravúrral hárított.

A félidő felénél a Pick jutott először kétgólos előnyhöz, azonban érezhetően elkezdett fogyni a levegője a visszatérőknek, amit kihasználtak a hazaiak és a 21. percben már ők vezettek. Felváltva estek a gólok, de a félidő utolsó találata Szegedé volt – Rosta Miklós ellen szabálytalankodtak, a megítélt hétméterest Mario Sostaric értékesítette, így az idei kiírásban először vezetett a szünetben a MOL-Pick Szeged. (11-12)

A második játékrész 6-1-es breszti rohammal kezdődött, a pontatlan játékot és figyelmetlenségeket megállítandó Juan Carlos Pastor időt kért. A nagy rohanást ugyan sikerült megállítani, de közelebb nem került a Pick az ellenfeléhez. Az egykori szegedi Stas Skube jól mozgatta a Bresztet, Ivan Pesic pedig remekelt a kapuban, a másik oldalon viszont egyre fogyott a levegő és ezzel együtt dekoncentráltá vált a játékuk.

A hajrára megnyugtató breszti előnnyel fordultak a csapatok és a hazaiak meg is nyugodtak, amit viszont kihasznált a Pick. Ha kevesebbet hibáznak, talán még a fordításra is maradt volna esélyük, így azonban csak az eredményen tudtak kozmetikázni. (26-24)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló
Meskov Breszt–MOL-Pick Szeged 26–24 (11–12)
Breszt, 1000 néző. Vezette: Nikolics, Sztojkovics.
Meskov Breszt: Pesic – Vajlupov 2/1, Panic 1, St. Skube 5, Sumak 3, Santalov 1, S. Razgor. Csere: Usik (kapus), Vranjes 2, Malus 7, Szelvaszjuk 1, Paczkowski 2, Jurinok 2. Vezetőedző: Raúl Alonso.
MOL-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 9/5, Canellas 4, Mackovsek, Rosta 2, Bodó 4, M. Stranovsky. Csere: Alilovic (kapus), Kecskés, Bombac 3, Tóth J., Källman 2, Zsitnyikov. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 1/1, ill. 5/5.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

A szegediek legközelebb jövő hét csütörtökön, 18 óra 45 perckor a Flensburg ellen játszanak hazai pályán.

Előző sztori

Borús idő várható a hosszú hétvégén

Következő sztori

Új szabályokat hozott a kormány a koronavírus elleni védekezésről

Legutóbbi hasonló cikkek