Krimi

Dutyiba került Szegeden a tíz migránst szállító szerb embercsempész

Dutyiba került Szegeden a tíz migránst szállító szerb embercsempész

2020. október 30., péntek
Dutyiba került Szegeden a tíz migránst szállító szerb embercsempész

A megalapozott gyanú szerint a férfi október 27-én este 8 óra körül felvett az általa vezetett gépkocsiba 10, magát bangladesi nemzetiségűnek valló személyt, akik röviddel azt megelőzően illegálisan lépték át a magyar-szerb államhatárt. Az ezidáig ismeretlen megbízóival a gyanúsított abban állapodott meg, hogy a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkező utasait Nyugat-Európába szállítja.

A megyei rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei a gyanúsítottat az illegális határátlépők gépkocsiba való beszállását követően röviddel Szeged-Szőreg magasságában igazoltatás alá vonták, előállították, majd őrizetbe vették.

Az államhatár átlépéshez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése végleges, azt a gyanúsított és védője is tudomásul vette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.