Kultúra

Csillaglesen és detektívjátékon is részt vehetünk Szegeden az őszi múzeumi éjszakán

Csillaglesen és detektívjátékon is részt vehetünk Szegeden az őszi múzeumi éjszakán

2020. október 8., csütörtök
Csillaglesen és detektívjátékon is részt vehetünk Szegeden az őszi múzeumi éjszakán

Október 10-én, szombaton tartják a Múzeumok Őszi Éjszakáját Szegeden. A Móra Ferenc Múzeumban és a Várban 17 és 23 között várják a látogatókat különböző programokkal. Az egyik legizgalmasabb program kétség kívül a csillagles lesz, melyet a Móra-múzeum új tetőkilátóján tartanak majd derült idő esetén. Ha esetleg beborulna, akkor sem maradunk csillagok nélkül: az épületben több előadást is tartanak a Szegedi Csillagvizsgáló szakemberei.

A nyomozni vágyó látogatók egy detektív játékon is részt vehetnek, a nyomokat követve a Móra-múzeumot és a Várat kell majd bejárniuk. Mindemellett a Munkácsy-kiállításon a Honfoglalás keletkezéséről tart felolvasóestet Széll Attila színművész két alkalommal. Az összes kiállításban folyamatosan zajlanak majd a tárlatvezetések, ahol érdekes, izgalmas történetekkel várják majd a tárlatvezetők a résztvevőket.

Az őszi éjszakán is arra kérik a látogatókat, hogy tartsák be a kötelező járványügyi előírásokat. Így a múzeumi épületekben kötelező a maszk viselése, a másfél méteres szociális távolság megtartása, valamint kérik a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát is. Mindemellett a tárlatvezetések és programok maximalizált résztvevőszámmal indulnak, melyekre a helyszínen lehet majd bejelentkezni.

(Forrás: Móra Ferenc Múzeum)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.