Csillaglesen és detektívjátékon is részt vehetünk Szegeden az őszi múzeumi éjszakán

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy csendesebb, de kulturális élményekben gazdag őszi éjszakával várják a látogatókat a szegedi Móra Ferenc Múzeumban és a Várban október 10-én. A szombati őszi éjen csillagokat leshetünk a tetőkilátóról, múzeumi nyomozásba kezdhetünk, de részt vehetünk Munkácsy felolvasóesten és tárlatvezetéseken is.

Október 10-én, szombaton tartják a Múzeumok Őszi Éjszakáját Szegeden. A Móra Ferenc Múzeumban és a Várban 17 és 23 között várják a látogatókat különböző programokkal. Az egyik legizgalmasabb program kétség kívül a csillagles lesz, melyet a Móra-múzeum új tetőkilátóján tartanak majd derült idő esetén. Ha esetleg beborulna, akkor sem maradunk csillagok nélkül: az épületben több előadást is tartanak a Szegedi Csillagvizsgáló szakemberei.

A nyomozni vágyó látogatók egy detektív játékon is részt vehetnek, a nyomokat követve a Móra-múzeumot és a Várat kell majd bejárniuk. Mindemellett a Munkácsy-kiállításon a Honfoglalás keletkezéséről tart felolvasóestet Széll Attila színművész két alkalommal. Az összes kiállításban folyamatosan zajlanak majd a tárlatvezetések, ahol érdekes, izgalmas történetekkel várják majd a tárlatvezetők a résztvevőket.

Az őszi éjszakán is arra kérik a látogatókat, hogy tartsák be a kötelező járványügyi előírásokat. Így a múzeumi épületekben kötelező a maszk viselése, a másfél méteres szociális távolság megtartása, valamint kérik a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát is. Mindemellett a tárlatvezetések és programok maximalizált résztvevőszámmal indulnak, melyekre a helyszínen lehet majd bejelentkezni.

(Forrás: Móra Ferenc Múzeum)

Előző sztori

Varga Mihály szerint Magyarország túljutott a válság mélypontján

Következő sztori

Parádés teniszlehetőség idén utoljára Szegeden