Bőven akad program a hosszú hétvégére

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A járványhelyzetben is biztonságosan kirándulhatunk Szegeden.

Bár szombaton egy kevés esőt mutatnak az előrejelzések, többnyire nagyon szép őszi idő lesz az előttünk álló hosszú hétvégén. A járványhelyzet kisebb-nagyobb korlátok közé szorítja a kikapcsolódásunkat, de így is rengeteg program vár bennünket Szegeden. A járványügyi előírások betartása mellett biztonságosan látogathatjuk ezeket.

Irodalmi sétára hívja az irodalom szerelmeseit az Alsóvárosi Tájház a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretén belül. A séta során Tömörkény István, Cserzy Mihály, Móricz Zsigmond és Kálmány Lajos szemével tekinthetjük meg Szeged egyik legbékésebb városrészét. A program október 23-án reggel 10 és délután 16 órakor indul a Napsugaras Tájház elől. 

Nemzeti ünnepünk alkalmából pénteken az ‘56-os forradalomról is megemlékeznek. Monostori András idegenvezető szervezésében forradalmi emlékséta indul 15 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ mellől. Az érdeklődők körbejárják a forradalom szegedi emlékeit, és visszaemlékeznek a múlt tragikus történéseire. Idén a sétát versek és zenei betétek is színesítik. 

Október 24-én délelőtt 10 órakor a Széchenyi térről, a Tourinform iroda elől induló 2 órás belvárosi séta is érdekesnek ígérkezik. Arra is fény derül, miért áll a szegedi vár maradványa az utca szintjénél két méterrel mélyebben, mióta nézi merengve Erzsébet királyné a színházat, mikor szólal meg Dankó Pista márvány hegedűje és mi az a fogadalom, amelyből a szegedi Dóm megszületett.

Szombat délután 15 órától ismét a múltba lehet barangolni Monostori András idegenvezető szervezésében. Egy mára már elfeledett, de egykoron rendkívül jelentős helyi hagyomány emlékére körbejárják a Palánkot, ahol bepillantás nyerhető az ősi belvárosba és annak elfeledett emlékeibe, szokásaiba “A Palánkon innen és túl” elnevezésű városnéző sétán.

A Szent-Györgyi Albert Agóra ad otthont október 24. és 26. között a XXX. Országos Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztiválnak. A fiatal táncosok számtalan élvezetes koreográfiával készülnek, amelynek célja nemcsak a szórakoztatás, hanem a magyar néptáncos hagyomány megőrzése is. 

A Napsugaras Tájház október 24-én is egész napos programmal várja a kézműveskedni vágyókat. 10 és 13 óra között a kukorica szolgál fő alapanyagként, amiből a gyerekek állatkákat és babákat készíthetnek a Tájházi Kincskereső foglalkozás keretén belül. 14 órától a felnőttek kézügyességére lesz szükség a Kézműves Kuckóban, ahol ajtódíszek, gyertyák és számos más őszi dekoráció készítésére lesz lehetőség. 

A programokról részletes információt, és további programokat itt olvashat.

Előző sztori

Kigyulladt egy autó Szegeden

Következő sztori

Őrzi vezető pozícióját a Fidesz

Legutóbbi hasonló cikkek