Befogták az őzeket a vásárhelyi katolikus temetőben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három őzet kihajtottak, hetet pedig befogtak szerdán délelőtt a vásárhelyi katolikus temetőben. Az akcióra azért volt szükség, hogy a temetőbe szokott rőtvadak ne legeljék le a közelgő halottak napjára kivitt virágokat - írja a Délmagyar.

Évek óta problémát jelent Hódmezővásárhelyen, hogy egy őzcsapat beköltözött a katolikus temetőbe. A hozzátartozók folyamatosan panaszkodnak, hogy a vadak lelegelik a sírokra kitett virágokat, koszorúkat. Most nagyszabású akció révén szinte teljeskörűen megoldódik a probléma, csak 1-2 őz maradt, amiket nem sikerült befogni, sem kihajtani.

– Állóhálós módszerrel fogtunk be 7 őzet. A két méter magas hálókat, amiket a Gödöllői Szent István Egyetem biztosított számunkra, a temetőben több helyen, az őzek csapásai környékén húztuk ki, majd beletereltük az állatokat – tudta meg a portál Soós László tájegységi fővadásztól.

A befogásban összesen 33-an vettek részt, több vadász, a Szegedi Vadaspark igazgatója, az önkormányzat munkatársai, a helyi rendőrség, a Kegyeleti Kft. és a református temető gondnoka is segítette a munkát.

Előző sztori

Gróf Teleki Pálra emlékeztek

Következő sztori

Széklábbal verte élettársát egy férfi a csongrádi-csanádi faluban