Sport

Bajnokhoz méltóan kezdett a szegedi bajnokcsapat

Bajnokhoz méltóan kezdett a szegedi bajnokcsapat

2020. október 26., hétfő
Bajnokhoz méltóan kezdett a szegedi bajnokcsapat

Alig egy hónappal azután, hogy fennállása során először elhódította az I. osztályú tollaslabda-csapatbajnokság aranyérmét, újra pályára lépett a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE. A címvédő hazai környezetben kezdte a 2020–2021-es szezon alapszakaszát, az ellenfelek a tavalyi bronzérmes Fehérvár Badminton SE és a Hajdúszoboszlói TSE voltak.

A bajnokcsapatból ketten hiányoztak: Febby Angguni, valamint a játékos-edző Dian Ayu Mayasari, aki a folytatásban az edzősködésre koncentrál. A helyükön a legmagasabban jegyzett hazai tollaslabdázó, a szegedi csapatban most bemutatkozó Sárosi Laura, valamint a saját nevelésű utánpótlás-válogatott, Bozsogi Mira kapott lehetőséget. Sárosi sérülten vállalta a játékot, a kezdésnél alig tudta felemelni az ütőkezét, ennek ellenére mind a négy összecsapását megnyerte női és vegyes párosban.

Ami a meccseket illeti, a várakozásoknak megfelelően két sikerrel kezdett a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE. A Fehérvár jelentette a nehezebb feladatot, 3–3-ig együtt haladtak a csapatok, az utolsó három összecsapást azonban behúzták a hazaiak, így alakult ki a 6–3-as végeredmény. A Hajdúszoboszló könnyebb ellenfélnek bizonyult, szettet sem veszítettek a 9–0-ra nyerő hazaiak, akiknél a szintén saját nevelésű, 16 esztendős Könczöl Ádám is pályára léphetett, amit győzelemmel hálált meg. Az alapszakasz második fordulóját márciusban rendezik, majd a rájátszásban dől el végleg az érmek sorsa.

Szintén a szegedi Squash Club Szabadidőközpont adott otthont a III. osztály rajtjának, ahol a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE második csapata ugyancsak két sikerrel rajtolt. Az együttes tagjai: Muhari Márton, Fitor Gábor, Kóta Máté, Bába Máté, Dudás Nelli, Bordás Gyöngyvér, Pápai Luca, Tóth Dóra.

Eredmények, tollaslabda I. osztály, 1. forduló:Goodwill Pharma Tisza Tollas SE–Fehérvár Badminton SE 6–3, Goodwill Pharma Tisza Tollas SE–Hajdúszoboszlói TSE 9–0, Fehérvár Badminton SE–Hajdúszoboszlói TSE 7–2,III. osztály, 1. forduló:Goodwill Pharma Tisza Tollas SE–Körös TSE 5–0, Goodwill Pharma Tisza Tollas SE–Trollas SE 4–1, Körös TSE–Trollas SE 3–2.

(Forrás: Gyúrós István)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.