/

Autótolvajokat füleltek le Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki két helybeli férfit, akik személyautót loptak el egy garázsból Szegeden. Eljárás indult ellenük - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint a 25 és 28 éves feltételezett elkövetők szeptemberben levágták a lakatot egy használaton kívüli családi ház kapujáról, ezután bementek az udvarra.

A garázsként használt melléképület tetőszerkezetét megbontva bejutottak az ingatlanba, ahol kutatást végeztek és találtak egy slusszkulcsot. A tárolóban leállított személyautót sikerült beindítaniuk, mindketten beszálltak a járműbe, majd elhajtottak. A kocsit egy városszéli földes úton hagyták és letakarták. A gyanúsítottak néhány alkatrészt ki is szereltek a járműből.

Pár nappal később az idősebb férfi visszament az autóhoz, ahol a járőrök tetten érték, elfogták és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállították. Elszámoltatása során a gyanúsított megnevezte a társát is, akit a rendőrök a városban elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak.

Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.  A nyomozók a férfiakat őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Előző sztori

Sosem volt még ilyen meleg a szeptember

Következő sztori

Nem növekedett a koronavírus örökítőanyaga a szegedi szennyvízben

Legutóbbi hasonló cikkek