Videó!

Átlépte a százmilliárd forintot a babakötvény állománya

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már 228 ezer gyermeknek gyűlik babakötvényben a megtakarítása, ez több mint százmilliárd forintot jelent – jelentette be Varga Mihály a Facebook-oldalán.

A pénzügyminiszter arról is beszélt, hogy miért éri meg babakötvényt vásárolni. A többi között azért, mert adó-, járulék- és illetékmentes, nincs számlavezetési díj, az inflációnál 3 százalékkal magasabb a kamata és a befizetett összeg mellé állami támogatás is jár. Így már havi néhány ezer forintos befizetéssel több millió forint gyűlhet össze a fiatal 18 éves korára.

Varga Mihály elmondta azt is, hogy a járványhelyzet ellenére sem változtak a kormány családtámogatási céljai. Sőt, a költségvetés oldaláról igyekszik a kabinet további segítséget adni.

– Az otthonteremtési támogatás bővítése, a családok kedvezményes adóssága és a közvetlen támogatások mellett a Babakötvény is fontos része a családbarát politikának – tette hozzá a miniszter.

Előző sztori

Hétfőtől karácsonyi fényekben pompázik a Reök-palota

Következő sztori

185 új fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban