Alvó házaspárt raboltak ki Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Rendőrkapitányságon lopás miatt indult eljárás egy helybeli férfival szemben, aki női táskát vitt el egy lakásból a városban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint a 44 éves férfi szeptember 30-án reggel ment be a belvárosban lévő társasházba. A nyitva felejtett bejárati ajtón keresztül bejutott az egyik lakásba, ahol a tulajdonosok éppen aludtak. Az előszobában kutatást végzett, eközben magához vett egy bőrből készült női táskát, amiben készpénz, bankkártya, illetve műszaki cikkek voltak. A sértett és férje azonban felébredtek, így megzavarták a gyanúsítottat, aki sietve távozott a lakásból. A nő azonnal értesítette a rendőrséget.

A kapott személyleírás alapján a járőrök néhány órán belül azonosították, majd a városban elfogták a feltételezett elkövetőt, akit a rendőrkapitányságra előállítottak. Gyanúsítotti kihallgatásán a férfi részletes beismerő vallomást tett, vele szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozók az eltulajdonított tárgyak egy részét lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak.

Előző sztori

A második hullám felfutó szakaszában vagyunk

Következő sztori

Hatékony a favipiravir a Covid ellen, Szegeden kezdődhet a magyar betegek kezelése