A SZEOL is csatlakozott a Dél-Alföld labdarúgását segítő összefogáshoz

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A régió eredményes labdarúgásáért szövetkeztek.

Idén nyáron a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetésével jött létre az az összefogás, amit a Dél-Alföld labdarúgásáért hozott létre öt klub. Mostantól a SZEOL SC is a partnerek között szerepel.

A kezdeményezést, amelynek célja, hogy eredményesebbé tegye a dél-alföldi régió labdarúgását, szerződéssel pecsételték meg a klubok. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) célkitűzései között szerepel az utánpótlás-nevelés fejlesztése. Ennek szellemében a korábbi 45 MLSZ-alközpontot átalakítva tervezetten 30-32 tehetségközpontot hoz létre a szövetség. A Szeged-Csanád GA a szűkítés után is fontos szerepet kaphat, vélhetően bekerülnek a tehetségközpontok közé.

Ebbe az irányzatba illeszkedik az az együttműködés, amely a Szeged-Csanád Grosics Akadémia koordinálásával indult meg idén nyáron. A szerződés lényege rövid távon az utánpótlás erősítése, hosszabb távon pedig a régió felnőttlabdarúgásának magasabb szintre emelése. A legfrissebb új csapattaggal, a SZEOL-lal most kötött szerződést a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Sokszor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy Szeged egy nagy város. Mai, európai mértékkel nézve, ez egyáltalán nem így van. Megérett a helyzet arra, hogy városunkban egy klub – ez esetben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia –  infrastruktúrája, gazdasági háttere révén a labdarúgásban hazai szinten a legmagasabb célokat tűzhesse maga elé. Mi, mint a városban jó szakmai színvonalon működő utánpótlásklub reményeim szerint – szigorúan kölcsönösségi alapon – segíteni tudjuk a legtehetségesebb játékosok felfelé áramlását úgy, hogy növendékeink a városban, nem mellesleg családi körben maradjanak. Ez a fő célkitűzés. Ugyanakkor fontos az is, hogy ha sportpályafutásuk nem a hivatásos irányt veszi, vissza tudjanak térni hozzánk, a labdarúgás hátországába és a sportolás mellett tudjanak tanulni -mondta Halkó Pál, a SZEOL ügyvezető igazgatója a szerződés aláírása után.

Az együttműködés főbb pontjai:

– Közös utánpótlás-nevelési koncepció az edzések módszertanában és tervezésében
– Kétirányú játékosmozgás a klubok között, hogy minden labdarúgó a saját szintjének leginkább megfelelő csapatban és bajnokságban játszhasson
– Közös, belső edzőképzések
– Közös tornák lebonyolítása
– U19 korosztálytól a tehetséges játékosok integrálása a Szeged-Csanád Grosics Akadémia felnőttcsapatába vagy a partneregyesületek valamelyikébe
– Közös részvétel európai uniós és hazai projektekben

Szeged-Csanád Grosics Akadémia, SZEOL SC, Hódmezővásárhelyi FC (HFC), Déli Aprók utánpótlás és felnőtt Futball Club (DAFC), Foliaplast-Bordány SK, Algyői SK

Előző sztori

Továbbra is összevissza közlekedik a 90-es busz

Következő sztori

Jótékonysági focimeccsekre hivatkozva 900 milliót kicsaló szélhámosokat ítéltek el Szegeden