Sport

A SZEOL is csatlakozott a Dél-Alföld labdarúgását segítő összefogáshoz

A SZEOL is csatlakozott a Dél-Alföld labdarúgását segítő összefogáshoz

2020. október 20., kedd
A SZEOL is csatlakozott a Dél-Alföld labdarúgását segítő összefogáshoz

Idén nyáron a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetésével jött létre az az összefogás, amit a Dél-Alföld labdarúgásáért hozott létre öt klub. Mostantól a SZEOL SC is a partnerek között szerepel.

A kezdeményezést, amelynek célja, hogy eredményesebbé tegye a dél-alföldi régió labdarúgását, szerződéssel pecsételték meg a klubok. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) célkitűzései között szerepel az utánpótlás-nevelés fejlesztése. Ennek szellemében a korábbi 45 MLSZ-alközpontot átalakítva tervezetten 30-32 tehetségközpontot hoz létre a szövetség. A Szeged-Csanád GA a szűkítés után is fontos szerepet kaphat, vélhetően bekerülnek a tehetségközpontok közé.

Ebbe az irányzatba illeszkedik az az együttműködés, amely a Szeged-Csanád Grosics Akadémia koordinálásával indult meg idén nyáron. A szerződés lényege rövid távon az utánpótlás erősítése, hosszabb távon pedig a régió felnőttlabdarúgásának magasabb szintre emelése. A legfrissebb új csapattaggal, a SZEOL-lal most kötött szerződést a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

- Sokszor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy Szeged egy nagy város. Mai, európai mértékkel nézve, ez egyáltalán nem így van. Megérett a helyzet arra, hogy városunkban egy klub - ez esetben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia -  infrastruktúrája, gazdasági háttere révén a labdarúgásban hazai szinten a legmagasabb célokat tűzhesse maga elé. Mi, mint a városban jó szakmai színvonalon működő utánpótlásklub reményeim szerint - szigorúan kölcsönösségi alapon - segíteni tudjuk a legtehetségesebb játékosok felfelé áramlását úgy, hogy növendékeink a városban, nem mellesleg családi körben maradjanak. Ez a fő célkitűzés. Ugyanakkor fontos az is, hogy ha sportpályafutásuk nem a hivatásos irányt veszi, vissza tudjanak térni hozzánk, a labdarúgás hátországába és a sportolás mellett tudjanak tanulni -mondta Halkó Pál, a SZEOL ügyvezető igazgatója a szerződés aláírása után.

Az együttműködés főbb pontjai:

- Közös utánpótlás-nevelési koncepció az edzések módszertanában és tervezésében
- Kétirányú játékosmozgás a klubok között, hogy minden labdarúgó a saját szintjének leginkább megfelelő csapatban és bajnokságban játszhasson
- Közös, belső edzőképzések
- Közös tornák lebonyolítása
- U19 korosztálytól a tehetséges játékosok integrálása a Szeged-Csanád Grosics Akadémia felnőttcsapatába vagy a partneregyesületek valamelyikébe
- Közös részvétel európai uniós és hazai projektekben

Szeged-Csanád Grosics Akadémia, SZEOL SC, Hódmezővásárhelyi FC (HFC), Déli Aprók utánpótlás és felnőtt Futball Club (DAFC), Foliaplast-Bordány SK, Algyői SK

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.