92 határsértővel intézkedtek egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 92 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások október 28-án 0 óra és 24 óra között 12 esetben összesen 33 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Szatymaz, Kiszombor és Szőreg közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, tunéziai, jemeni, palesztin, indiai, líbiai és ghánai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során két román honosságú kamionban, összesen nyolc határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány hét esetben, összesen 51 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Három testvér verte és fenyegette szomszédját egy csongrád-csanádi faluban

Következő sztori

Betlehemkészítő pályázatot hirdettek Szegeden