62 migráns próbálkozott hiába legutóbb Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 62 határsértővel, valamint két embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások október 20-án 0 óra és 24 óra között 11 esetben összesen 47 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke, Szatymaz, Kiszombor és Szeged közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok algériai, albán, marokkói, afgán, tunéziai, szír, iraki, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen két kamionban összesen 10 határsértőt fedtek fel a magyar és a román rendőrök tegnap délután. A belépésre jelentkező román honosságú járműveket és vezetőiket közösen ellenőrizték a hatóságok, ennek során a tehergépkocsikban öt-öt, magát szír állampolgárnak valló határsértőt találtak megbújva. A román sofőrökkel szemben embercsempészés, míg utastársaikkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány öt migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Élete végéig dutyiban maradhat a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetője

Következő sztori

Idős sofőrt lopott meg egy nő Apátfalván

Legutóbbi hasonló cikkek