Közélet

61 migráns igyekezett potyára legutóbb Csongrád-Csanádban

61 migráns igyekezett potyára legutóbb Csongrád-Csanádban

2020. október 26., hétfő
61 migráns igyekezett potyára legutóbb Csongrád-Csanádban

Az egyenruhások október 25-én 0 óra és 24 óra között 15 esetben összesen 43 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Zsombó, Röszke, Ásotthalom, Szeged, Szatymaz és Tiszasziget közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok bangladesi, palesztin, líbiai, jemeni, szír, afgán, tunéziai, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök tegnap két esetben további öt határsértőt fogtak el Csanádpalota külterületén.A férfiak török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a migránsokat a nagylaki határrendészeti kirendeltségre előállították, majd meghallgatásukat követően átadták őket a román hatóságoknak.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány három esetben, összesen 13 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.