61 migráns igyekezett potyára legutóbb Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 61 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások október 25-én 0 óra és 24 óra között 15 esetben összesen 43 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Zsombó, Röszke, Ásotthalom, Szeged, Szatymaz és Tiszasziget közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok bangladesi, palesztin, líbiai, jemeni, szír, afgán, tunéziai, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök tegnap két esetben további öt határsértőt fogtak el Csanádpalota külterületén. A férfiak török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a migránsokat a nagylaki határrendészeti kirendeltségre előállították, majd meghallgatásukat követően átadták őket a román hatóságoknak.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány három esetben, összesen 13 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Beszorult a roncsba a Mórahalomnál balesetet szenvedő sofőr

Következő sztori

Idős, mozgáskorlátozott embert fosztottak ki Vásárhelyen

Legutóbbi hasonló cikkek