56 migránst tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 56 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások október 15-én 0 óra és 24 óra között 17 esetben összesen 51 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Kistelek és Röszke közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok közül egy fő tunéziai, öten afgán, nyolcan marokkói, hatan líbiai, heten eritreai, ketten palesztin, a többiek pedig szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Csütörtökön a rendőrök Balástya külterületén 3 illegális migránst fogtak el. A csoport tagjai koszovói állampolgárnak vallották magukat. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult, majd átadták őket a szerb hatóságoknak.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy kamionban egy határsértőt fedtek fel a magyar és a román rendőrök tegnap. A belépésre jelentkező bolgár honosságú járművet és vezetőjét október 15-én 17 óra 15 perckor közösen ellenőrizték a hatóságok. Ennek során a járműben egy, magát afgán állampolgárnak valló határsértőt találtak megbújva. A férfivel szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány egy esetben, összesen 1 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Megkoszorúzzák Dugonics András szegedi szobrát

Következő sztori

Vérvizsgálatból kimutatható, hogy kire jelent komoly veszélyt a koronavírus

Legutóbbi hasonló cikkek