44 migránst fogtak egy nap alatt megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 44 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 42 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, két fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások október 9-én 0 óra és 24 óra között 11 esetben összesen 42 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Szeged és Mórahalom közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a férfiak líbiai, szír, algériai és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Még élvezhetjük a vénasszonyok nyarát

Következő sztori

Internetes csaló vert át egy balástyai vásárlót