Videó!

Zsinórban harmadszor nyert a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia Moga és Germán fejesgóljaival 2-1-re legyőzte hazai pályán a Debreceni EAC-ot a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában.

A koronavírus miatt két találkozója is elmaradt Dobos Barna csapatának: először a Gyirmót elleni hétközi bajnoki, majd a veszprémi Magyar kupa-mérkőzés. A kéthetes kihagyás nem törte meg a kék-feketék lendületét és már a második percben vezetéshez jutottak az utolsó előtti helyen álló DEAC ellen. Egy kis szögletet követően Jovanovic ívelte középre a labdát, amit Moga Sergiu senkitől sem zavartatva a hosszú sarokba fejelt.

A vendégek az első játékrész során mindössze egy komolyabb lehetőséghez jutottak, Damásdi Alex lövésénél Varga Bence szép mozdulattal hárított.

A házigazda még a szünet előtt megduplázhatta volna előnyét, egy villámgyors kontratámadás során Dobos vezette végig a labdát a saját tizenhatosától az ellenfél büntetőterületéig, majd ugratta ki Dobronokyt, akinek a centerezése épphogy csak hosszú volt a középen érkező Oláhnak.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a szegediek uralták a találkozót, a DEAC pedig nem tudott helyzeteket kialakítani. A 68. percben újabb gólt eredményezett a mezőnyfölény, a végig agilisan futballozó Dobos lágyan középre tett labdáját Germán bólintotta Szabados kapujába.

A végére azért még maradt némi izgalom, hat perccel a lefújás előtt Damásdi beadását az előre húzódó Belényesi fejelte a hálóba. A végén végleg lezárhatta volna a meccset a Szeged, Oláh viszont a remek labdaszerzését követően ballal a kapu mellé gurított.

A Szeged-Csanád GA ezzel a győzelmével feljött a tabella tizennegyedik helyére és több győzelmének köszönhetően maga mögé utasította soron következő riválisát, a Vasast.

Merkantil Bank Liga, 10. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Debreceni EAC 2–1 (1-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1100 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus, Berényi).
Szeged-Csanád GA: Varga B. – Ódor, Szilvási, Moga, Mohl – Jovanovics, Oláh G. – Dobronoky (Gréczi, 54.), Germán, Dobos Á. (Simon Á., 91.) – Takács T. (Bitó, 73.). Vezetőedző: Dobos Barna.
Debreceni EAC: Szabados – Sándor, Belényesi, Nagy Z., Balogh K. (Karikás, 77.) – Székely (Nikitscher, 60.), Spitzmüller, Takács P., Gyönyörű – Damásdi A., Burai (Urbin, 79.). Vezetőedző: Balogh Pál.
Gól: Moga (2.), Germán (68.), ill. Belényesi (85.).
Sárga lap: Ódor (66.), Jovanovic (88.) ill. Nagy (46.), Balogh (56.).

Kiemelt kép: Gémes Sándor

Előző sztori

Vasvillával szúrtak meg egy kormánytisztviselőt egy csongrád-csanádi faluban

Következő sztori

Szegedi kutató vizsgálta a munkával kapcsolatos generációs különbségeket