Közélet

Újabb iskolát újítottak fel Szegeden

Újabb iskolát újítottak fel Szegeden

2020. szeptember 18., péntek
Újabb iskolát újítottak fel Szegeden

Az uniós és önkormányzati forrásból megvalósult fejlesztés eredményeként jelentősen csökken az iskola energiafelhasználása, ráadásul az energia egy része ezután megújuló forrásból származik, és kevesebb üvegházhatású gáz kerül a levegőbe, tisztábbá, egészségesebbé válik a környezet. A Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor telephely energetikai korszerűsítésére 310 millió forint európai uniós támogatást használt fel a szegedi önkormányzat, amely saját forrásból 51,5 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz.

A Bálint Sándor tagiskola felújítása során hőszigetelés és új vakolat került a külső falakra. A főépület padlástere is hőszigetelést kapott, úgy, hogy járófelület kialakításával hasznosítható maradt ez a tér. Modern, hőszigetelt nyílászárókra cserélték a homlokzati ajtókat, ablakokat. Elvégezték a főépület és a tornateremhez tartozó épületrész főfalainak utólagos alászigetelését. Korszerűsítették a több évtizedes épületgépészeti berendezéseket. Az épületek új villámvédelmet kaptak, a tetőn pedig napelemeket helyeztek el.

A beruházás során felújították a padlóburkolatot a főépület egyes helyiségeiben, a falak pedig tisztasági festést kaptak. A mozgáskorlátozottakra is gondoltak: rámpát építettek a főbejárathoz, illetve akadálymentes illemhelyet és mosdót alakítottak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.