Új arcát mutatta meg a Szeged a Tisza-parti rangadón

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden játékelemben javult a szegedi csapat a kéthetes bajnoki szünetben, bár még bőven van mit javítani, az út, amire léptek, jónak tűnik. Pihenni azonban nincs idő, ezen a héten két meccs vár a Szeged-Csanád GA-ra.

A Siófok ellen két hete mgeszerzett első győzelem és a válogatott szünet után más arcát mutatatta Szeged-Csanád GA NB II-es labdarúgócsapata a Szolnok ellen sikerrel megvívott Tisza-parti rangadó után.

Kezd összeállni a csapat

– Messze még a célunk, de lépdelünk előre és örülök neki, hogy ez most eredménnyel is párosult – mondta lapunknak Dobos Barna vezetőedző a találkozó másnapján. A tréner arra a felvetésre, hogy lényegesen stabilabbnak tűnt a csapat vasárnap, azt mondta, hogy az eddigi meccseken nagy egyéni hibák is kellettek a gólokhoz, ez pedig nehézzé teszi a pontszerzést egy ilyen kiegyensúlyozott bajnokságban.

– Vagy úgy tudjuk megoldani ezt a problémát, hogy jobb képességű játékosokat igazolunk, vagy fejlesztjük a keretben lévőket, ami persze idősebb korban már nehezebb. Szilvási Péter leigazolása minőségi erősítést jelentett a védelemben, ugyanakkor az egyik kulcsjátékos, Tóth Gábor kiesett onnan, ami komoly érvágás. Szolnokon is akadt az ellenfélnek olyan helyzete, amit a jövőben szeretnék elkerülni. Tovább kell erősítenünk és dolgoznunk – fejtette ki a tréner.

Az év eleji sikertelenség megtépázta a játékosok önbizalmát, Szolnokon azonban már itt is pozitív változást lehetett felfedezni. – Az első győzelem átszakít egy gátat, ez össze is kovácsolja a csapatot. Ugyanakkor a támadójátékon is kellett változtatnunk, mert a helyzeteink megvoltak, de nem tudtuk kihasználni a legnagyobb ziccereket sem. Az, hogy tegnap két gólt tudtunk rúgni és nem kaptunk egyet sem, önmagáért beszél – részletezte a siker egyik kulcsát Dobos Barna.

Egy bajnoki- és egy kupameccs négy nap alatt

Sok ideje nem lesz pihenésre a csapatnak, szerdán hazai pályán a tabella élmezőnyéhez tartozó Gyirmót ellen játszanak hazai pályán bajnokit, majd szombaton a harmadosztályú Veszprém otthonában lépnek pályára a Magyar Kupában. – Egy újabb győzelem tovább erősítené a csapat önbizalmát és megalapozná a hangulatot a kupameccsünkre. A legnagyobb problémát most is az okozza, hogy ki esik ki a csapatból sérülés miatt, most is vannak olyanok, akiknél kérdéses, hogy pályára tudnak lépni. Szeretnénk még igazolni is, hogy ilyen esetben könnyeben tudjunk pótolni egy kieső játékost. Ilyenkor a regeneráció nagyon fontos, ehhez például nagy segítség az a jégkamra is, ami újdonság az egyesületnél – mondta az előttük álló napokról a vezetőedző.

A Siófok elleni győzelem nem csak a csapatnak, de a szurkolóknak is jót tett. A szezon elején többször kritikát megfogalmazó szurkolótábor tegnap Szolnokra is elkísérte a csapatot, körülbelül ötvenen voltak a vendégszektorban. – Igazi támogatást és segítséget kaptunk a szurkolóinktól vasárnap. Amit a szezon előtt és azóta is többször kértem, a mérkőzésen támogassanak bennünket és ne kritizáljanak a 10. perc után, ha nem úgy megy a játék, ahogy azt várták, annak is megvan az ideje a mérkőzés után. Ez Szolnokon most megvalósult és szurkolásuk sokat segített a győzelmünkben.

(Fotó: Mészáros János/Új Néplap)


A Gyirmót elleni bajnoki mérkőzés szerdán 19 órakor kezdődik a Szent Gellért Fórumban, a Veszprém elleni idegenbeli kupameccs szombaton 15 órakor veszi kezdetét.

Előző sztori

A depressziós gyermekek öngyilkos hajlamait vizsgálták az SZTE-n

Következő sztori

Elkezdődött az egyhetes szentségimádás Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek