Krimi

Több mint húszmilliót csalt ki társasházaktól két férfi Csongrád-Csanádban

Több mint húszmilliót csalt ki társasházaktól két férfi Csongrád-Csanádban

2020. szeptember 25., péntek
Több mint húszmilliót csalt ki társasházaktól két férfi Csongrád-Csanádban

A nyomozás során beszerzett információk alapján a középkorú P. Zoltán 2014 szeptembere óta összesen kilenc társasházat érintően számláztatott le valótlan, ténylegesen el nem végzett munkákat, majd a jogosultakat megtévesztve engedélyeztette a pénz kifizetését. Mindehhez segítséget nyújtott neki társa, a 43 éves G. László, aki egyéni vállalkozóként a hamis számlákat kiállította.

A csongrádi férfi 2018-ban további három társasház lakóitól csalt ki különféle összegeket. A közös költség elmaradása, illetve egyéb ügyintézés címén átvett pénzekről minden esetben elismervényt, bevételi pénztárbizonylatot adott át. Két lakóközösséget tévedésbe ejtett azzal is, hogy azt állította, átvette a közös képviseletüket. Így hozzájutott a tagok által összegyűjtött megtakarításhoz.

A nyomozók P. Zoltánt 10 rendbeli sikkasztás és 9 rendbeli csalás bűntett, valamint 18 rendbeli csalás és 10 rendbeli hamis magánokirat-felhasználás vétség elkövetésével gyanúsítják. Míg társának, G. Lászlónak 10 rendbeli bűnsegédként elkövetett sikkasztásért kell felelnie.

A Csongrádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.