Több mint húszmilliót csalt ki társasházaktól két férfi Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A csongrádi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival, valamint szentesi társával szemben, akik több társasház részére állítottak ki fiktív számlákat a városban. Az így szerzett pénzzel sajátjukként rendelkeztek, ezzel több mint húszmillió forint kárt okoztak - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A nyomozás során beszerzett információk alapján a középkorú P. Zoltán 2014 szeptembere óta összesen kilenc társasházat érintően számláztatott le valótlan, ténylegesen el nem végzett munkákat, majd a jogosultakat megtévesztve engedélyeztette a pénz kifizetését. Mindehhez segítséget nyújtott neki társa, a 43 éves G. László, aki egyéni vállalkozóként a hamis számlákat kiállította.

A csongrádi férfi 2018-ban további három társasház lakóitól csalt ki különféle összegeket. A közös költség elmaradása, illetve egyéb ügyintézés címén átvett pénzekről minden esetben elismervényt, bevételi pénztárbizonylatot adott át. Két lakóközösséget tévedésbe ejtett azzal is, hogy azt állította, átvette a közös képviseletüket. Így hozzájutott a tagok által összegyűjtött megtakarításhoz. 

A nyomozók P. Zoltánt 10 rendbeli sikkasztás és 9 rendbeli csalás bűntett, valamint 18 rendbeli csalás és 10 rendbeli hamis magánokirat-felhasználás vétség elkövetésével gyanúsítják. Míg társának, G. Lászlónak 10 rendbeli bűnsegédként elkövetett sikkasztásért kell felelnie.

A Csongrádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Előző sztori

Már több mint ezer fertőzöttet diagnosztizáltak Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Folytatná jó sorozatát a Szeged-Csanád GA