Politika

Tápai: Az állam segítette, a városvezetés hátráltatta az iskolakezdést

Tápai: Az állam segítette, a városvezetés hátráltatta az iskolakezdést

2020. szeptember 3., csütörtök
Tápai: Az állam segítette, a városvezetés hátráltatta az iskolakezdést

– A legtöbb ember számára egyértelmű, hogy szeptember elsején kezdődik a tanév, úgy tűnik, hogy csak a szegedi városvezetés feledkezik meg erről rendszeresen – kezdte mondandóját Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke.

Hozzátette, a felújításokat és beruházásokat rendre rosszul időzítik, az iskolakezdésre ezeket javarészt nem sikerült befejezni. – Ebben a káoszos rendszerben a városvezetés semmilyen lépést nem tesz afelé, hogy az Újszegedről a belvárosba történő, egyébként is nehézkes átjutást segítse. A városfejlesztési koncepciótlanság a legjobb jelző a jelenlegi helyzetre – fogalmazott.

Tápai kiemelte, a városfejlesztési bizottsági legutóbbi ülésen Nagy Sándor alpolgármester sajátos hozzáállásról tett tanúbizonyságot.

A bizottsági ülésen Nagy Sándor azt javasolta, hogy tíz perccel korábban keljenek fel azok, akik Újszegedről indulnak a belváros felé. Érdekes, hogy eközben a város közepén Nagy Sándor pártja, a Momentum aláírást gyűjtött a korán kelés ellen

– hívta fel a figyelmet az ellentmondásra.  

A szegedi Fidesz alelnöke hangsúlyozta, idén többféle állami támogatásban részesültek a diákok. Úgy véli, az oktatással kapcsolatos, kormánnyal szembeni kritikákat a városvezetés alaptalanul fogalmazza meg.

– A városvezetés egyszeri, tízezerforintos támogatást ad a szegedi diákok családjainak, és ezzel lezártnak tekinti a dolgot. Információink szerint egyszer sem érdeklődtek afelől, hogyan tudnának segíteni, amióta állami fenntartásba kerültek az iskolák – mondta.

Kiemelte, az elmúlt időszakban 10 százalékkal emelték a pedagógusok bérét, előbb fizetik a családi pótlékot, ingyenesek lettek a tankönyvcsomagok és a nyelvvizsgák, és az ingyenes KRESZ-tanfolyam is jelentős segítségnek bizonyult az állam részéről.

– Tízezer olyan fiatal szerzet pedagógusdiplomát, akiket korábban csak a nyelvvizsga választott el ettől. Idén 80 ezer diák táborozhatott ingyenesen. A számokat elnézve a kormány a városvezetéssel ellentétben széles körű támogatást nyújt a diákoknak és odafigyel az iskolákra – állapította meg Tápai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.