Közélet

Számítógépet kapnak a hátrányos helyzetű, de tehetséges gyerekek Szegeden

Számítógépet kapnak a hátrányos helyzetű, de tehetséges gyerekek Szegeden

2020. szeptember 18., péntek
Számítógépet kapnak a hátrányos helyzetű, de tehetséges gyerekek Szegeden

A Mátrix Közhasznú Alapítvány felzárkóztatást és esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekek kaphatnak komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okoskészüléket.

A támogatásra jelentkezhet az osztályfőnök által minden olyan 10-14 év közötti gyermek, akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, legutóbbi félévben a tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs megfelelő minőségű számítógép. A jótékonysági programba felajánlók és támogatók is csatlakozhatnak. A www.bohocdoktor.com weboldalról érhető el az informatikai adományozó program minden részlete.

Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője szerint az elmúlt időszakban ötszáznál több eszköz került a Számítógép Álom program révén családokhoz, ahol a tanulás, a felzárkózás válik a tárgyi segítség révén sikeresebbé. Támogatóknak köszönhetően újabb és újabb gépeket tud a szervezet jól tanuló, szorgos, de hátrányos helyzetben élő családok gyermekeinek juttatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.