Közélet

Orbán szerint egyetlen magyar ember sem marad ellátatlanul

Orbán szerint egyetlen magyar ember sem marad ellátatlanul

2020. szeptember 12., szombat
Orbán szerint egyetlen magyar ember sem marad ellátatlanul

A kormányfő, miután az operatív törzzsel az egészségügyi védekezést áttekintette, úgy fogalmazott: "erős reggel volt".

Kiemelte: több mint tízezer szabad kórházi ágy van, ha romlana a helyzet, a lélegeztetőkészülékek "rendben vannak", a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre. Ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a koronavírust - szögezte le a kormányfő.

– Tisztelettel kérjük az embereket, tartsák be ezeket a szabályokat, ha nem tartják be akkor most már szankciókat is kell hozzá kötnünk. Az iskolákat tudjuk üzemeltetni, hármat kellett bezárni és tizenhat óvodát, a többi helyen az oktatás többé-kevésbé zajlik – tájékoztatott Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: októbertől kötelező lesz a hőmérsékletmérés az iskolákban való belépéskor.

– Közel vagyunk ahhoz is, hogy a tesztek hatósági árát meg tudjuk határozni, az influenza elleni védőoltás, önkéntes és ingyenes lesz. A gazdasági hatásokról a következőkben fogunk tárgyalni – zárta videós bejelentkezését a kormányfő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.