Illegális bevándorlás

Negyven migráns akart áttörni a határon Röszkénél

Negyven migráns akart áttörni a határon Röszkénél

2020. szeptember 30., szerda
Negyven migráns akart áttörni a határon Röszkénél

Mintegy negyvenmigráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknélszeptember 30-án.

A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerákon keresztül észlelték a csoportot. A migránsok a határ egymáshoz közeli szakaszain kisebb csoportokban, létrák segítségévelpróbáltak meg a határkerítésre felmászni, ésillegálisan Magyarország területére jutni. Erőszakosan léptek fel a határt védő egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg őket, a határszakaszt figyelő kamerábanés két szolgálati autóban is kár keletkezett.

A rendőrök három külföldit feltartóztattak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a mintegy negyven fős csoport erőszakos határátlépési kísérleteit pedig többször is megakadályozták.

Az esettel összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak bűntett, valamint tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indul, a három feltartóztatott férfit a rendőrök előállítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.