Nagyobb adókönnyítést kapnak az őstermelők és a családi gazdaságok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkészült a családi gazdaságok működésére és az őstermelőkre vonatkozó új szabályozási koncepció – jelentette be Nagy István agrárminiszter a 33. Bábolnai gazdanapok megnyitóján. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, a Magosszal, a Pénzügyminisztériummal és az Igazságügyi Minisztériummal közösen kidolgozott új adózási és szakmai koncepcióban új működési formák jelennek meg, tovább támogatva az őstermelőket és a családi gazdaságokat.

Az egyik ilyen működési forma az őstermelők és családi gazdaságok összevonásával az őstermelők családi gazdasága. A másik a jogi személyekként működő, családtagok között létrejövő családi mezőgazdasági társasági forma.

A új szabályozás egyebek mellett az adózási környezet egyszerűsítését és az adómentesség értékhatárának növelését is tartalmazza.

A miniszter emlékeztetett: a családi gazdaságok fogalmát az első Orbán-kormány vezette be, és most itt az idő, hogy tovább erősítse a kormány a mintegy 290 ezer őstermelőt és 23 ezer családi gazdaságot a működési környezet további egyszerűsítésével.

Előző sztori

Eltűnőben Szeged múltjának egy része

Következő sztori

Emelt szintű érettségi felkészítők indulnak az SZTE Junior Akadémián

Legutóbbi hasonló cikkek