Még nem teljesen okos az SZKT rendszere

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Okosjegy már van, csekkbefizetés QR-kóddal még nincs az SZKT-nál.

Múlt héten írtunk arról, hogy rövidesen már okosjeggyel is lehet utazni a tömegközlekedési eszközökön Szegeden. Az október elején induló rendszer egyszerűen és bliccelésmentesen használható, annak egyik fontos része, amikor a jármű fedélzetén egy QR-kód segítségével érvényesítheti az utas az „okosjegyét”.

Ez az QR-kód, amit olvasónk hiányol a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) csekkjeiről, amin a figyelmetlen parkoló fizetheti be a pótdíjat. – Az SZKT olyan csomagot hagy a fizetés nélkül parkoló autókon, amiben csekk is van. A legtöbb szolgáltató a csekken feltüntet egy QR-kódot, és egy telefonos applikáció segítségével pillanatok alatt be is lehet fizetni a pótdíjat. Az SZKT esetében ez a négyzet üres a csekken. Ennyit az okosvárosról, a gyors fizetésről és ami talán a jelen helyzetben a legfontosabb, a koronavírus miatt szorgalmazott érintésmentes fizetésről – írta nekünk Ferenc.

Olvasónk megjegyzi, hogy ugyan lehetőség van átutalni is a pótdíjat az SZKT számlájára, de az lényegesen körülményesebb, illetve a kezelési költség miatt drágább is.

Kérdéseinket ezzel kapcsolatban elküldtük az SZKT-nak, válaszukat megírjuk.

Előző sztori

Autókat ellenőrzött a kormányhivatal Szegeden

Következő sztori

Adóügyi könnyítésekről döntött a gazdaságvédelmi operatív törzs

Legutóbbi hasonló cikkek