Közélet

Másfél millió iskolás és óvodás számára kezdődött el a tanév

Másfél millió iskolás és óvodás számára kezdődött el a tanév

2020. szeptember 1., kedd
Másfél millió iskolás és óvodás számára kezdődött el a tanév

Digitális munkarendet még sehol nem rendeltek el, a tárca tudomása szerint egy tucat intézményben van egy-két koronavírus-fertőzött.

A minisztérium tájékoztatása szerint két iskolában és két óvodában van rendkívüli szünet, egy iskolában tanítás nélküli munkanapot tartanak.

Egy tucat intézményben van tudomásuk egy-két koronavírus-fertőzöttről, akik karanténban vannak, így sem a tanulókra, sem a pedagógusokra nem jelentenek veszélyt. Ezért ezeken helyszíneken a tanítás elindult, de a következő napokban fokozottan figyelik az adott intézményeket - jelezték.

Hozzátették: tantermen kívüli, digitális munkarendet még sehol nem rendeltek el.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel követi a fertőzöttség alakulását, és minden olyan helyszínen megteszi a szükséges intézkedéseket, ahol a fertőzés megjelenik - áll a közleményben.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.