Legutóbb 61 határsértőt fogtak megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 61 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 38 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 23 fő bejutását pedig megakadályozták - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök szeptember 27-én 0 óra és 24 óra között 10 esetben összesen 38 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged és Mórahalom közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán, tunéziai, líbiai, palesztin, bangladesi, albán, koszovói, illetve algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány hat esetben, összesen 23 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

További 29 fertőzöttet diagnosztizáltak Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Ezermilliárdos adómérséklésre lenne szükség

Legutóbbi hasonló cikkek