Legutóbb 25 határsértő próbálkozott hiába megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 25 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 19 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hat fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások szeptember 14-én 0 óra és 24 óra között 9 esetben összesen 19 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor, Szeged, Öttömös, Szatymaz, Kübekháza és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, líbiai, algériai, egyiptomi, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat.

A férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány hat migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Idős asszonyon segítettek a tűzoltók Makón

Következő sztori

Életbe lépett a szigor: ha nincs maszk, nincs utazás

Legutóbbi hasonló cikkek