Legutóbb 21 migráns próbálkozott hiába Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 21 határsértő Csongrád-Csanád megyében a tegnapi nap folyamán. A rendőrök 17 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 4 fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök szeptember 29-én 0 óra és 24 óra között négy esetben összesen 17 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Szatymaz közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a migránsok közül kilencen líbiai, heten szír, egy fő pedig algériai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 4 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Török kori tímárműhelyre bukkantak a szegedi belvárosban

Következő sztori

Letiltotta a kormány hivatalos fiókját a Twitter