Kórházba igyekvő nyugdíjast raboltak ki Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy idős, látássérült sértettet rabolt ki Makón idén májusban - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a szegedi sértett május 18-án délben,segítséget kért a makói buszpályaudvaron, hogy hol van a helyi kórház. A vádlott ezt meghallva felajánlotta a segítségét a fehér bottal közlekedő, mozgásában korlátozott idős férfinek, majd a közeli parkhoz érve kölcsönt kért ételre.

Miután a kérését elutasították, a vádlott a sértett ellenállására ellenére válltáskájába benyúlva 4500 forintot tulajdonított el tőle. A dulakodás közben az idős férfi, hogy bizonyítékot szerezzen az őt kirabló személyére, a vádlott fülhallgatóját leszakította és ruháját is megtépte.

A sértett segítségkérésére a környéken lakók értesítették a helyi rendőröket, akik röviddel ezt követően a helyszínről elfutó vádlottat elfogták, megtalálva és lefoglalva nála az idős férfitől elrabolt pénzt is, így a bűncselekménnyel okozott kár is megtérült.

A járási ügyészség minősített rablás bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban levő férfi ellen a Makói Járásbíróság előtt.

A vádlott egyébként többszörös visszaeső, a bűncselekményt röviddel szabadulása után követte el.

Előző sztori

Három tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit

Következő sztori

Súlyos szövődményeket hagyhat hátra a vírus