Sport

Juan Carlos Pastor: Jól állunk, de még messze a csúcsforma

Juan Carlos Pastor: Jól állunk, de még messze a csúcsforma

2020. szeptember 2., szerda
Juan Carlos Pastor: Jól állunk, de még messze a csúcsforma

Hibátlan mérleggel és magabiztos teljesítménnyel zárták az összes felkészülési mérkőzést, ez jó alapja lehet a szezonnak. Elégedett?
– Elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával, és a nyári munkával. El kellett érnünk egy stabil minimumszintet, most az a feladatunk, hogy kemény munkával napról napra közelebb kerüljünk a csúcsformánkhoz.

Érezhető a fizikai állapotban vagy a játékban a hosszabb kihagyás?
– Nagyjából ugyanolyan szinten vagyunk fizikálisan, mint az elmúlt években voltunk a szezon elején. Az természetes, hogy ilyenkor még nem vagyunk a topon, hiszen nagyon kemény munkán vagyunk túl, de dolgozunk tovább és javulunk folyamatosan.

Több kisebb nagyobb sérültje van a szegedieknek. A jobbszélső Mario Sostaric eltörte a kézközépcsontját, rá hosszabb kihagyás vár. A térdműtéten átesett spanyol irányító, Joan Canellas már visszatért, de a horvát jobbátlövő, Luka Stepancic a bokáját fájlalja, az előző szezonban folyamatosan kisebb-nagyobb problémákkal küszködő izlandi balszélső, Stefán Sigurmannsson továbbra is a rehabilitációját végzi, de a két beálló, a szlovén Matej Gaber és Bánhidi Bence sem teljesen egészséges.

Vannak kisebb-nagyobb sérültek a csapatban, ez mekkora fejtörést okoz a szakmai stábnak?
– Ez az élet, a sport velejárója. A legideálisabb az lenne, ha mindenki egészséges volna, de ez nagyon ritkán adatik meg, így megszoktam, hogy kezelni kell ezeket a helyzeteket, ezt most is meg kell oldanunk. Az továbbra is alapvető feladat, hogy meg tudjuk oldani a játékosok rotációját, ezzel is megelőzve a sérüléseket.

Sokkal sűrűbb lesz a program a tervezettnél, pihenőre nincs idő, ráadásul a biztonságra is figyelni kell. Hogyan készülnek erre?
– Össze kell egyeztetnünk a Bajnokok Ligája-meccseket, a magyar bajnokikat, figyelnünk kell a vírusjárvány miatt kialakított szabályokra és meg kell szerveznünk az utazásokat. Nem könnyi kialakítani az optimális menetrendet és egyelőre még sok a kérdőjel. Ha véglegessé válik a menetrend, akkor fel kell készülnünk fizikálisan és fejben is a feladatokra, és akkor nagy lépést teszünk céljaink elérésére.

Az Orosháza–MOL-Pick Szeged bajnoki mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.