Juan Carlos Pastor: Jól állunk, de még messze a csúcsforma

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerda este 19 óra 45 perckor az Orosháza ellen kezdi meg a 2020-21-es szezont a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata. Juan Carlos Pastorral készítettünk szezonnyitó interjút.

Hibátlan mérleggel és magabiztos teljesítménnyel zárták az összes felkészülési mérkőzést, ez jó alapja lehet a szezonnak. Elégedett?
– Elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával, és a nyári munkával. El kellett érnünk egy stabil minimumszintet, most az a feladatunk, hogy kemény munkával napról napra közelebb kerüljünk a csúcsformánkhoz.

Érezhető a fizikai állapotban vagy a játékban a hosszabb kihagyás?
– Nagyjából ugyanolyan szinten vagyunk fizikálisan, mint az elmúlt években voltunk a szezon elején. Az természetes, hogy ilyenkor még nem vagyunk a topon, hiszen nagyon kemény munkán vagyunk túl, de dolgozunk tovább és javulunk folyamatosan.

Több kisebb nagyobb sérültje van a szegedieknek. A jobbszélső Mario Sostaric eltörte a kézközépcsontját, rá hosszabb kihagyás vár. A térdműtéten átesett spanyol irányító, Joan Canellas már visszatért, de a horvát jobbátlövő, Luka Stepancic a bokáját fájlalja, az előző szezonban folyamatosan kisebb-nagyobb problémákkal küszködő izlandi balszélső, Stefán Sigurmannsson továbbra is a rehabilitációját végzi, de a két beálló, a szlovén Matej Gaber és Bánhidi Bence sem teljesen egészséges.

Vannak kisebb-nagyobb sérültek a csapatban, ez mekkora fejtörést okoz a szakmai stábnak?
– Ez az élet, a sport velejárója. A legideálisabb az lenne, ha mindenki egészséges volna, de ez nagyon ritkán adatik meg, így megszoktam, hogy kezelni kell ezeket a helyzeteket, ezt most is meg kell oldanunk. Az továbbra is alapvető feladat, hogy meg tudjuk oldani a játékosok rotációját, ezzel is megelőzve a sérüléseket.

Sokkal sűrűbb lesz a program a tervezettnél, pihenőre nincs idő, ráadásul a biztonságra is figyelni kell. Hogyan készülnek erre?
– Össze kell egyeztetnünk a Bajnokok Ligája-meccseket, a magyar bajnokikat, figyelnünk kell a vírusjárvány miatt kialakított szabályokra és meg kell szerveznünk az utazásokat. Nem könnyi kialakítani az optimális menetrendet és egyelőre még sok a kérdőjel. Ha véglegessé válik a menetrend, akkor fel kell készülnünk fizikálisan és fejben is a feladatokra, és akkor nagy lépést teszünk céljaink elérésére.

Az Orosháza–MOL-Pick Szeged bajnoki mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Előző sztori

A digitális térben (is) folytatódhat az SZTE alumni mentorprogramja

Következő sztori

Csípős reggelek, melegedő nappalok következnek