Hat táncos érkezett a Szegedi Kortárs Baletthez

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A társulat már próbálja a 2020/2021-es évad produkcióit.

A karantén időszakát követően első alkalommal augusztus közepén a szegedi Rakpart Hétvégén találkozott nézőivel a társulat. A Tisza-parton rendezett színházi estéken különböző darabokból láthattak részleteket a nézők. A táncművészek augusztus eleje óta próbálják a 2020/2021-es évad produkcióit, elsőként a repertoáron futó nyolc előadást újítják fel: Carmina burana, Menyegző, A fából faragott királyfi, Bernarda Alba háza, Koncert tangóharmonikára és zenekarra, Coppélia, Daphnis és Chloé, Diótörő.

Hat új táncos érkezett a társulathoz. Marie Vilette Franciaországban, míg Liszkay Zsófia Londonban szerzett táncművész végzettséget, majd egy évet mindketten a Székesfehérvári Balettszínháznál töltöttek. Nyeste Adrienn a Közép-Európa Táncszínház és a Gangaray Dance Company művészeként dolgozott, most szülővárosába tért vissza. Mészáros Fanni a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus táncművész szakán diplomázott, így számára a szegedi az első társulat, amelyhez csatlakozott.  Hozzá hasonlóan Hudacsek Hanna is pályakezdő művész, ő a Madách Musical Tánciskolát idén fejezte be. Heim Boglárka Hollandiában, Németországban és Ausztriában szerzett tapasztalatait követően szerződött Szegedre.

Szeptemberben három fesztivál programjában szerepel a társulat. Veszprémben A tánc fesztiválja Juronics Tamás Bernarda Alba háza című koreográfiájával nyitotta meg kapuit, majd Keszthelyen a Táncparton a Coppéliát és a Koncert tangóharmonikára című darabot adják elő, a XIV. Pécsi Táncfesztiválon pedig az Orfeusz és Euridiké egyik duettjét táncolják.

A felújító próbákkal párhuzamosan a decemberi premier előkészületei is megkezdődtek, amelynek során két egyfelvonásos darab kerül először a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínháza, azt követően a Nemzeti Táncszínház műsorára.

Előző sztori

Az Emlékpont történésze tartott előadást a Magyar Patrióták Közösségének konferenciáján

Következő sztori

Szanyiék szerint korrupt és élősködő az MSZP vezetése

Legutóbbi hasonló cikkek