Egyetem

Elmarad a tanévnyitó az SZTE-n, vegyes oktatással indul a félév

Elmarad a tanévnyitó az SZTE-n, vegyes oktatással indul a félév

2020. szeptember 4., péntek
Elmarad a tanévnyitó az SZTE-n, vegyes oktatással indul a félév

A Szegedi Tudományegyetem, a társadalmi felelősségvállalás jegyében, kiemelt figyelmet fordít a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére, ezért az oktatási tevékenység során is törekednek a zárt térben való, tömeges, hosszabb tartózkodás elkerülésére, és a kontaktok számának csökkentésére.

Vegyes oktatási renddel indul a szemeszter, elmarad a tanévnyitó ünnepség

A Szegedi Tudományegyetemen – a jelenlegi magyarországi járványügyi helyzettel összhangban, valamint a járványügyi szabályok és a fenntartó ITM által kiadott eljárásrend szigorú betartásával – 2020. szeptember 7-én kezdik a 2020/21-es tanévet. A szemesztert vegyes oktatási renddel indítja az intézmény, a gyakorlati órákat személyesen, az előadásokat a járványügyi szabályok betartásának függvényében jelenléti és online formában tartják meg.  A szeptember 5-ére tervezett tanévnyitó ünnepi szenátusülés elmarad.

Az intézmény a határon túli hallgatók esetében rugalmasan kezeli a jelenléti oktatás tényleges kezdési dátumát. A hallgatókat nem éri hátrány tanulmányaik megkezdésével kapcsolatban, ha a szükséges koronavírus-tesztek elvégeztetése miatt pár nappal később érkeznek meg a Szegedi Tudományegyetemre. Amennyiben a hallgató szeptember 7-től nem tud csatlakozni a jelenléti oktatáshoz, akkor online kell jelentkeznie, és online kapcsolattartással kell az oktatásban részt vennie, amíg nem tud becsatlakozni a jelenléti képzésbe, amely legkésőbb október 25. lehet.

Rendkívüli eljárásrend az SZTE épületeinek látogatására vonatkozóan

A koronavírus elleni védekezés érdekében az SZTE részletes intézkedési tervet dolgozott ki az egyetemi épületek látogatása kapcsán. Ennek értelmében az elsőévesek beiratkozása során, valamint a kollégiumi és könyvtári látogatások alkalmával kötelező a pre-triázs kérdőív kitöltése és a testhőmérséklet ellenőrzése. Az eljárásrend szerint az SZTE épületeibe belépő hallgatóknak – többek között – kötelező az intézmény területén a védőtávolságra vonatkozó rendelkezéseket betartani. A kollégiumokban szünetel a vendégfogadás, tilos az alkoholfogyasztás és rendezvények tartása, a közös helyiségekben és a közlekedőkben pedig a távolság tartás szabályai érvényesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.