Meteor

Egyelőre marad a hőség, de pár nap múlva hidegfront érkezik

Egyelőre marad a hőség, de pár nap múlva hidegfront érkezik

2020. szeptember 13., vasárnap
Egyelőre marad a hőség, de pár nap múlva hidegfront érkezik

Hétfőn, kedden és szerdán többnyire derült vagy kissé felhős idő várható csapadék nélkül.

Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-16 fok között alakul, de az északi völgyekben, homokhátságokon ennél pár fokkal hűvösebb, vízpartokon, magasabban fekvő helyeken melegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 27-33 fok között valószínű.

Kedden és szerdán is a minimumhőmérséklet 10-17, a maximumhőmérséklet 27-32 fok között várható.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett egyre többfelé előfordulhat zápor, zivatar, eleinte főleg nyugaton és északon, majd másutt is. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 11-17 fok lesz. Napközben általában 26-31 fokig melegszik a levegő, nyugaton és északon helyenként viszont csak 24 fok körül alakulnak a csúcsértékek.

Pénteken több órára kisüt a nap. Kezdetben délen, napközben még elsősorban a Duna-Tisza közén és északkeleten fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-12, a legmagasabb hőmérséklet általában 17-22 fok között valószínű.

Szombaton napos időre van kilátás. Csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet 1-9, a maximumhőmérséklet 18-23 fok között alakul.

Vasárnap a hajnali pára-, illetve ködfoltok megszűnése után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 5-11 fok lesz. Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.