Közélet

Autókat ellenőrzött a kormányhivatal Szegeden

Autókat ellenőrzött a kormányhivatal Szegeden

2020. szeptember 28., hétfő
Autókat ellenőrzött a kormányhivatal Szegeden

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által és a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. közreműködésével koordinált, az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó akció célja a közlekedő gépkocsik állapotának felmérése mellett az volt, hogy felhívja a figyelmet a környezetbarát, energiatakarékos autózás fontosságára, a mobilitás új értelmezésére.

Az akció keretében Szegeden a Csongrád-Csanád megyei kormányhivatal közlekedés hatóságának munkatársai naponta változó helyen végeztek méréseket környezetvédelmi ellenőrzésekre alkalmas gépkocsival.

Öt nap alatt 149 járművet ellenőriztek, amelynek során 20 esetben figyelmeztettek, két esetben pedig műszaki vizsgálatra rendelték be az autót.

A hatóság ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetett a tájékoztatásra annak érdekében, hogy a gépkocsivezetők megismerjék autójuk állapotát, és tegyék meg a szükséges lépéseket a biztonságos és ezzel együtt a környezetet védő közlekedés érdekében.

(Forrás: CSCSMKH)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.