Autókat ellenőrzött a kormányhivatal Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már huszonnegyedik alkalommal zajlott le szeptember 21. és 25. között a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akciósorozat, amelyben az idei évben Szeged mellett Budapest, Debrecen és Győr is vett részt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által és a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. közreműködésével koordinált, az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó akció célja a közlekedő gépkocsik állapotának felmérése mellett az volt, hogy felhívja a figyelmet a környezetbarát, energiatakarékos autózás fontosságára, a mobilitás új értelmezésére.

Az akció keretében Szegeden a Csongrád-Csanád megyei kormányhivatal közlekedés hatóságának munkatársai naponta változó helyen végeztek méréseket környezetvédelmi ellenőrzésekre alkalmas gépkocsival.

Öt nap alatt 149 járművet ellenőriztek, amelynek során 20 esetben figyelmeztettek, két esetben pedig műszaki vizsgálatra rendelték be az autót.

A hatóság ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetett a tájékoztatásra annak érdekében, hogy a gépkocsivezetők megismerjék autójuk állapotát, és tegyék meg a szükséges lépéseket a biztonságos és ezzel együtt a környezetet védő közlekedés érdekében.

(Forrás: CSCSMKH)

Előző sztori

Alkotói pályázatot hirdetett gyerekeknek a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Következő sztori

Még nem teljesen okos az SZKT rendszere