Acélbetétes bakanccsal rugdostak össze egy szegedi telektulajdonost

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfivel szemben, akik tavaly májusban egy építési törmelék elhelyezése okán vitatkoztak össze a sértettel - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a sértett szegedi ingatlana melletti telket egy építési vállalkozó használta, aki erre a földterületre 2019-ben több alkalommal építési anyagot pakolt le. A sértett ezt nehezményezte és ki is nyilvánította az ott dolgozó munkások felé, de ez a vádbeli napig a kölcsönös sértegetésekben merült ki, tettlegességre nem került sor.

A sértett 2019. május 25-én reggel kerékpárral indult hazafelé a közeli boltból, amikor gépkocsival elhaladt mellette az építési vállalkozó két munkása. Miután észrevették a sértettet, az autóval elé vágtak és megállásra kényszerítették, majd a gépkocsiból kiszállva a vádlottak egyike a sértetthez lépett, ököllel arcon ütötte, aki ennek következtében a kerékpárral együtt a földre esett.

A sértett bántalmazásával ezt követően sem hagytak fel, négy-öt alkalommal arcon ütötték, illetőleg mindkét vádlott rugdosni kezdte őt. A vádlottak egyikén fémbetétes munkavédelmi cipő volt, amellyel legalább két alkalommal a sértett mellkasába rúgott.

A vádlottak ezt követően a földön fekvő, vérző fejű férfit magára hagyták, majd a gépkocsival a helyszínről elhajtottak. A sértett a telefonjáról értesítette a mentőket, majd őt kórházba szállították, ahol súlyos állapotban felvételt nyert és gyógykezelték.

A bántalmazás következtében a sértett fejsérülést, valamint a mellkas sérülését szenvedte el a bordatörések mellett, amelyek közvetett életveszélyes állapotot eredményeztek. A sértett sérülései mintegy 4 hét alatt gyógyultak meg.

A főügyészség a vádlottakat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

38 határsértőt tartóztattak fel megyénkben

Következő sztori

Már több mint ezer fertőzöttet diagnosztizáltak Csongrád-Csanádban

Legutóbbi hasonló cikkek